Защо да изберем лазерна епилация пред останалите методи?

лазерна епилация

Лазерна епилация е съвременна процедура за обезкосмяване. При нея се използва лазерна светлина, с която се премахва нежелано окосмяване по безопасен начин. Лазерните лъчи насочват енергия към меланина в космения фоликул, увреждат го и това води до намаляване на растежа на космите.

Процедурата носи дълготрайно решение за премахване на косми от различни части на тялото, като лице, подмишници, крака, бикини зона и други.

Преди лазерна епилация

Избягвайте излагането на слънце или ходенето на солариум за поне 4 до 6 седмици преди да се подложите на лазерна епилация . Слънчевият загар може да затрудни обезкосмяването, понеже натрупва повече меланин и става по-трудно да се въздейства върху космения фоликул с лазерна светлина.

Избягвайте методи като депилация, кола маска, епилатори или пинсети за отстраняване на космите на мястото, което ще бъде третирано. Лазерът действа върху корените на космите, а ако те бъдат отскубнати, той няма как да проработи.

Обръснете зоната 24 часа преди процедурата. В деня, в който ще се проведе епилацията, кожата трябва е чиста и да не сте нанасяли кремове, лосиони, дезодоранти и грим.

Защо да изберете лазерно обезкосмяване?

лазерна епилация

Процедурата по обезкосмяване с лазер предлага редица предимства, поради което много хора предпочитат именно нея.

В сравнение с традиционните методи като бръснене, кола маска или епилатор, епилация с лазер предлага по-дълготрайно справяне с окосмяването. След няколко сесии, космите стават по-редки и по-фини, а накрая спират да растат.

Процудерата по лазерна епилация е изключително ефективна за хора с тъмни косми и светла кожа, тъй като лазерът е насочен срещу меланина в космения фоликул. Въпреки това, естествено, са налични и възможности за епилация и при хора с по-тъмен цвят на кожата.

Лазерът въздейства само върху космите, без да уврежда кожата около тях. Това прави процедурата идеална за третиране на чувствителни зони като лицето или бикини зоната.

Лазерният импулс отнема само няколко секунди. Така могат да се третират много косми едновременно. Малки зони като горната устна могат да бъдат обработени за по-малко от минута, докато за по-големи области е нужно малко повече време. Обичайно само след 4-6 процедури, провеждани с разлика от няколко седмици една от друга, космите в третираната зона ще изчезнат напълно и ще спрат да растат.

Някои други методи за обезкосмяване могат да доведат до враснали косми или раздразнения на кожата. Но този тип епилация, при която се използва лазер, не крие тези дразнещи опасности.

Този метод причинява далеч по-малко болка и дискомфорт в сравнение с кола маската.

Предотвратява проблемите, свързани с често бръснене на чувствителни зони.

Въпреки че първоначалните разходи за този вид обезкосмяване са малко по-високи, с течение на времето той може да се окаже по-изгоден, тъй като намалява нуждата от редовни разходи по обезкосмяване.

Благодарение на иновацията, която ни носи, епилацията с лазер предлага по-бързи и по-дълготрайни резултати в сравнение с традиционните методи като бръснене или кола маска. Подходяща за различни типове кожа и косми, тя е универсално решение. Естествено, съществуват някои противопоказания, така че винаги обсъждайте цялостното си здравословно състояние със специалист.

Прочетете още :

Качествената корейска козметика за лице се справя с кожните несъвършенства

Масаж с вендузи за целулит – как правилно да го правим у дома?

Как се прави разтвор от салицилова киселина за лице

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *