Как да постигнем перфектния гел лак в домашни условия

гел лак

Гел лак – онзи така красив маникюр, който обожаваме. Но, естествено, има и някои доста важни стъпки и съвети, ако искате да го постигнете у дома. Само че преди това – защо е толкова популярен?

Предимствата на гел лак за нокти

Гел лакът може да издържи без забележими дефекти между две и три седмици. Това го прави изключително подходящ за всички онези, които са доста притиснати от времето.

Осигурява интензивен и дълготраен блясък, който не избледнява с времето. Цветовете са наситени и плътни.

След нанасяне гел лакът се изсушава под UV или LED лампа за няколко секунди до минута, което намалява времето, в което чакате лака да изсъхне, както и рискът от размазване.

Функционира като защитен слой върху естествените нокти. Така намалява нацепването им и счупването им, което е особено важно за хора с по-слаби или лесно чупливи нокти.

Видове гел лак

гел лак

Гел лаковете се различават по състав и характеристики. Обикновените – още, стандартни – гел лакове изискват използването на UV или LED лампа за втвърдяване. Те обикновено се нанасят след базов слой и върху тях се поставя топ слой.

Саморазливните видове гел лак имат по-гъста консистенция и са идеални за изграждане на нокът, тъй като могат да се моделират така, че да се изравни повърхността на нокътя или да се създаде изкуствена дължина.

Цветните лакове се предлагат с различни цветове и нюанси. Понякога – и с различни ефекти, и като брокат, металик или други.

3 в 1 лаковете комбинират основен, цветен и топ лак в едно, което намалява времето за приложение и прави по-лесно поставянето на гел лак у дома.

Лаковете без лампа не изискват UV или LED осветяване за втвърдяване. Те съхнат на въздух, което ги прави удобен вариант за бърз маникюр с гел лак в домашни условия.

Сега и стъпките за поставянето на този тип маникюр у дома

Измийте ръцете и ноктите си, за да премахнете омазняването и замърсяването. Използвайте нокторезачка и пила, за да оформите ноктите си така, както пожелаете, по вид и размер. Внимателно отстранете или избутайте кожичките с предназначен за това инструмент.

Избършете ноктите с безацетонов лакочистител, за да премахнете всякакви замърсители, които могат да попречат на гел лака.

Нанесете тънък базов слой, който да защити нокътя и да подобри прилепването на цветния лак. Изпечете под UV или LED лампа.

Изберете предпочитания от вас цвят и нанесете тънък слой върху целия нокът, като избягвате кожичките около нокътя. Изпечете всеки слой под лампата преди да нанесете следващия. Обикновено са нужни 2-3 слоя за постигане на желания интензитет. Изпечете с УВ или LED лампа.

След като цветният слой е напълно изсушен, нанесете топ лак. Именно той придава блясък и защита. Изпечете и този слой под лампа.

Накрая нанесете олио за кожички.

Прочети още :

Най-доброто оборудване, инструменти и професионално облекло за козметичен салон: Как да изберете и инвестирате правилно

10 предложения за ефектен маникюр за къси нокти

Как се прави красив френски маникюр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *