10 предложения за ефектен маникюр за къси нокти

маникюр за къси нокти

Ако имате къси нокти, не се притеснявайте – все още има много възможности, когато става въпрос за маникюр за къси нокти. От класически френски маникюр до модерен блясък, можете да намерите визия, която е идеална за вашите нокти.

Ето 10 предложения за маникюр за къси нокти, които ще направят вашите нокти да изглеждат страхотно.

Без значение какъв стил или цвят изберете, всички тези маникюри ще подчертаят красотата на вашите ръце. Така че разгледайте и вижте кой е подходящ за вас!

Френски маникюр – класически маникюр за къси нокти

ефектен  маникюр за къси нокти

Френския маникюр е класически избор, който изглежда страхотно на къси нокти. Той се състои от светъл основен цвят с бели върхове, обикновено лакирани в заоблена или квадратна форма. Този основен вид е лесен за нанасяне с различни цветове и създава привлекателен дизайн.

Можете да създадете по-сложен френски маникюр, като добавите дизайни или линии с химикалки или четки за рисуване на нокти. Можете също така да изберете обрат на традиционния френски връх, като използвате два цвята, като черно и бяло, или използвате контрастни цветове като червено и синьо. Също така е възможно да добавите блясък или кристали за допълнителен стил. С малко креативност можете да създадете уникален външен вид, който да се откроява!

Отрицателно пространство най новото в маникюр за къси нокти

Маникюрът Negative Space е чудесен начин да покажете къси нокти. Този външен вид се създава чрез запазване на част от нокътя гол, докато рисувате дизайн върху другата половина. Това е остра, модерна версия на класическото изкуство за нокти и със сигурност ще привлече вниманието.

За да създадете този ефект върху по-къси нокти, започнете с основен лак от любимия си цвят. След това използвайте лента за ивици или тънка четка, за да нарисувате форми или линии в контрастни цветове, които ще съставляват частта от отрицателното пространство на дизайна. След като сте доволни от дизайна си, покрийте го с прозрачен топ лак и сте готови! Вашият креативен маникюр със сигурност ще се открои във всяка тълпа.

Акцент с блясък

Отдалечавайки се от дизайна на негативното пространство на маникюра за къси нокти, блестящите акценти добавят нотка блясък и блясък към вашия външен вид. Първо изберете светъл цвят за основното покритие на ноктите си, като бледо розово или бяло. След това изберете привличащ вниманието лак с блясък, за да нарисувате върховете само с едно плъзгане.

За допълнителен блясък нанесете два слоя блясък един върху друг. Не забравяйте да използвате тънък слой прозрачен топ лак след това, за да предпазите блясъка от начупване или бързо отлепване. Ако искате да го запазите семпъл, но стилен, редувайте два различни нюанса блясък на всеки нокът за омбре ефект, който е фин, но въздействащ. С тази лесна, но изтънчена визия ще се почувствате като кралска особа за нула време!

Матов маникюр за къси нокти

маникюр за къси нокти

Маникюрът с матово покритие е чудесен вариант за къси нокти, тъй като осигурява фин цвят и текстура, като същевременно запазва фокуса върху формата на нокътя. Матовите покрития също осигуряват модерен външен вид, който може да се съчетае с всяко облекло.

За да постигнете този външен вид, лакирайте ноктите си с матов топ лак, който ще ви помогне да запазите цвета жив, като същевременно създава лек блясък за елегантен вид. Можете също така да използвате матов лак за нокти, за да създадете по-остър външен вид с повече текстура или да комбинирате различни нюанси на лак за нокти за уникален дизайн. След като нанесете матовия горен слой, използвайте памучни тампони, потопени в спирт, за да отстраните всички петна или излишния лак. Накрая завършете с прозрачен топ лак, за да осигурите дълготрайно носене.

Метален маникюр за къси нокти

Изоставяйки матовото покритие, металният маникюр може да предложи напълно различен външен вид за къси нокти. Добавянето на нотка блясък към вашия маникюр е лесно с метални лакове за нокти. Ако искате сдържан, но все пак привлекателен външен вид, опитайте да изберете цвят с фини блестящи частици. За нещо по-крещящо изберете по-ярки нюанси като сребро или злато. Каквото и да предпочитате, не забравяйте да използвате горно покритие, за да сте сигурни, че металният блясък ще продължи възможно най-дълго.

Метален маникюр за къси нокти

За да го направите още по-специален, помислете за добавяне на някои акценти с кристали или други декорации. Те ще уловят светлината и ще добавят още един слой блясък към ноктите ви. С всички тези възможности можете да създавате уникални и зашеметяващи маникюри, които ще привличат вниманието, където и да отидете!

Ефектен маникюр за къси нокти – скъпоценни камъни


„Ако искам да прекаля, запълвам ноктите със скъпоценни камъни“, казва маникюристката Мики Хигучи. Тук тя балансира големи, цветни скъпоценни камъни с по-малки върху Sally Hansen Xtreme Wear в 625 Silver Storm. Използвайте лепило за нокти Kiss и спрей за сушене на лепило: „Скъпоценните камъни няма да помръднат“, заявява тя.

Червен маншкюр за къси нокти – класиката

Червения лак е класика и той стои винаги много добре на къси нокти , ако се чудите какъв маникюр да си направите , заложете на класиката.

Маникюр за къси нокти стил омбре

Омбрето е класическо, но преливащият основен лак с дъга от метални цветове на върховете го прави по-малко булчински“, казва Хигучи.

След като неутралната основа изсъхне, нанесете метален цвят върху горната половина на всеки нокът с гъба за грим, след което добавете още един слой от същия цвят върху сухите връхчета за градация. Добавете цветен металик сред богати бронзови и златни цветове (Essie има страхотна гама, включително блестящото магента Space Out).

Ефектен маникюр за къси нокти – Флорално омбре

Този лавандулов маникюр за къси нокти с флорални акценти не може да бъде по-лесен за пресъздаване у дома. Просто вземете любимите си лилави лакове за основа и след това използвайте малка четка, за да рисувате върху малки бели цветя, където пожелаете. Красивият омбре ефект — който можете да научите как да правите в това полезно видео — има начин да накара ноктите да изглеждат естествено по-дълги.

Професионален съвет от Лин? Направете цветята по-малки от половината от размера на нокътя ви за забавен изящен ефект, който няма да изглежда твърде завладяващ на къси нокти. „Също така бих направила флорални дизайни като тези само на няколко нокти, за да ги направя фокусна точка“, казва тя.

Забавен маникюр за къси нокти – Меки усмивки

Този очарователен маникюр за къси нокти с усмихнато лице може лесно да се постигне само с три цвята – голо, жълто и черно – заедно с надежден инструмент за поставяне на точки. Ако не притежавате такъв, базираният в Лос Анджелис майстор на ноктите Mazz казва, че определено има предмети около дома ви, които също ще свършат работа.

„Никога не подценявайте силата на иглата и клечката за зъби, когато създавате изкуство за нокти у дома“, казва тя. „Те са едни от най-добрите инструменти за правене на почти перфектни кръгове и можете също да използвате стара четка за очна линия, за да създадете фини линии във вид като този. Ако четката е твърде дебела, просто отрежете част от косъмчетата с ножица. „

От друга страна, ако не ви се занимава , можете дори да вземете няколко ваденки за нокти и просто да залепите своите усмивки. Ние сме фенове на цветните лепенки за нокти на Inked By Dani, които се предлагат в различни дизайни, включително усмихнати лица, цветя и звезди, за да назовем само няколко. Не се притеснявайте и да го направите твърде съвършен. Ще излезе сладко, независимо от всичко.

В заключение, късите нокти не означава, че не можете да се насладите на разнообразни визии за маникюр. С правилните инструменти, лак за нокти и техники можете да създадете зашеметяващи и красиви дизайни, които ще издържат.

Ще искате да се уверите, че използвате качествен лак за нокти, така че вашият маникюр да издържи възможно най-дълго и също така да поддържате ноктите си здрави, като ги овлажнявате редовно. Когато дойде време да премахнете лака, винаги използвайте нежен препарат за отстраняване и внимавайте да не повредите ноктите си в процеса. С тези съвети ще можете да се насладите на красив маникюр за къси нокти!

Прочетете още :

Как се прави красив френски маникюр

5 идеи за маникюр за Св Валентин

6 идеи за коледен маникюр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *