Най-добрата маска за коса за 2021г

Най-добрата маска за коса

Здравейте, Слъчеви момичета ?, днес ще ви разкажа ,коя е най-добрата маска за коса според мен.

Началото на пандемията спря много от нашите редовни козметични процедури – процедури за лице, педикюр, масажи.

Аз, като много други, изкарах повече от година, без да се подстрижа.

Въпреки ,че салоните вече са отворени , през тези месеци на пандеми реших да проверя ,коя е най-добрата маска за коса.

Има причина експертите да препоръчват редовно подстригване, тъй като косата ми бързо стана прекалено суха и чуплива през този период, отчасти благодарение на моята зависимост от супер пресата (единственото нещо, което прави косата ми да изглежда наполовина прилична по време на обаждания Zoom), и ластици за коса (за когато нямам време за оформяне).

Нуждаейки се от професионален съвет, споделих състоянието си с проблемна  коса с моя дългогодишен стилист

Като човек, който редовно се занимава с много и разнообразни коси, е видял своя дял от малтретирането на коса и неговият съвет е прост:задължителното правете терапия за коса с домашна или професионална маска поне веднъж седмично. „Маските са чудесен вариант за всеки, който има дехидратирана, чуплива или прекомерно обработена коса, която е била изчерпана от влага, което често се случва с коса, която е била прекалено дълго без посещение при фризьор“, казва Maciques.

 „Ползването на маска за коса е едно от най -лесните неща, които можете да направите у дома, за да направите косата си по -здрава.“

Той предлага сканиране на етикети за съставки като протеини и кератин за укрепване на косата, липиди като кокосово или зехтин за създаване на блясък и овлажняващи съставки, включително витамин Е, авокадо и арганово масло.

И помислете да увиете косата си в топла кърпа, прясно изсушена от сушилнята, за да помогнете на формулата да проникне по -бързо и по -дълбоко.

 В продължение на няколко месеца изпробвах няколко маски за коса ,за да откия най-добрата маска за коса и косата ми никога не е изглеждала по -здрава или толкова мека – резултатите несъмнено струват пет минути от времето ми всяка седмица.

Ето кои маски според мен члязоха в класацията топ 10 на най-добрата маска за коса.

1. Маска за възстановяване VIRTUE

Най-добрата маска за коса
най-добрата маска за коса

Тази маска има опияняваща комбинация от кокосови и дървесни аромати, подобна на тази, която бихте изпитали, след като влезете през вратата на спа център.

Съдържа съставки като алфа кератин 60ku (смешно звучащо наименование за протеин, който възтановява увредената коса), кафяви водорасли (които са заредени с витамини като ниацин за защита на косата от топлинно увреждане) и семе от амарантус каудас (екстракт, напълнен с влага- възстановяване на пептиди и полизахариди). Копринената текстура на маската ще остави косата ви да се чувства почти по същия начин. Единственият недостатък на продукта  е неговият малък размер!

2. Маска на Kérastase Chronologiste

най добрите маски за коса
най-добрата маска за коса

С такова сериозно име и цена, знаех, че този продукт ще вземе сериозни мерки към увредената коса.

Дори за секунда помислих ,че това ще е първенеца в класацията “ Най-добрата маска за коса „

Формулата включва три уникални овлажняващи съставки: абисин, подхранваща молекула, произведена от микроводорасли, открити на дъното на Тихия океан; хиалуронова киселина, която действа като гъба, попиваща влагата; и хайверни перли, които при смачкване се превръщат в кремообразна, овлажняваща емулсия.

Елегантната черна опаковка ще се хареса на всеки , а ароматът, който мирише малко на одеколон, ще накара мъжете в къщата да посегнат и към него.

3. L’Oréal Paris Elvive Total Repair

най добрата домашна маска за коса
най-добрата маска за коса

L’Oréal Paris в името означава способността на този продукт да разпознава и да се бори с петте универсални признака на увреждане на косата: накъсани краища, слаба коса, заплитане, чуплива и увредена коса. „И това става с над 90 грама протеин, съставка от решаващо значение за възстановяване на щети и предотвратяване на бъдещи проблеми“, казва д -р Росия Ривера, вицепрезидент на L’Oréal по научни съобщения.

Формулата, която има консистенцията на кисело мляко, може да се използва по три начина: като балсам , като маска с  измиване или като защита към топлината.

Съвет:

Ако ще използвате за топлинна защита не забравяйте да я нанесете на няколко сантиметра от корените си, за да предотвратите появата на омазняване.

Още повече:Количество-цена са доста добри.

4. R+Co Bleu De Luxe Репаративна маска

най добрата маска за суха коса
най-добрата маска за коса

Плътната формула на тази маска се отделя от епруветката почти като паста за зъби.

 Нейните микрокапсулирани молекули доставят съставки ,като масло от танану и маракуя (мастни киселини, които спомагат за запечатването на увредените фоликули на косата), екстракти от портокал и иглика (за омекотяване ), арганово масло (за възстановяване и хидратация) и коприва (за увеличаване на блясъка) .

Но именно плодовият аромат, с нотки на ананас, мандарина и кардамон, ще ви убеди да оставите продукта да мине през предвидените пет минути.

Бонус: Опаковката, изработена от биоразградими и 100% рециклирани материали, се предлага с хартиена карта, вградена със семена от диви цветя за засаждане.

Единственият недостатък на продукта  ,заради което не води класацията за най-добрата маска за коса е неговият малък размер!

5. Oribe Signature Moisture Masque

най-добрата маска за коса
най-добрата маска за коса

Тази маска е заредена (повтарям, заредена) с естествени, добри за вашата коса съставки, включително кератин и масло от семена от макадамия (за намаляване на къдренето и заплитането), Kaempferia galanga (джинджифил, който осигурява UV защита), диво манго масло (за дълбоко овлажняване) и екстракти от еделвайс, личи и слънчогледово семе (за насърчаване на растежа на косата).

„За разлика от обикновените балсами, маските обикновено са концентрирани и проникват по -дълбоко в косата, поради което са важна част от редовната ви грижа на косата“, обяснява Мишел Бърджис, изпълнителен директор, Разработка на продукти в Oribe.

Просто нанесете тази маска за коса след измиване с шампоан и изплакнете след пет минути. И да, тази маска съдържа любимия на феновете аромат на Oribe (италиански бергамот + бяла праскова + кедрово дърво), който запазва аромата си дори след изсушаване със сешоар.

6. Хидратиращи капки Bay Breeze

най добрите маски за коса

Тази маска ме спечели с най-удобната опаковка, с четирите си бутилки от 1,5 мл за еднократна употреба. „Изпълнени с овлажняващи и подобряващи блясъка съставки като масло от кайсиеви ядки, градински чай и екстракти от канделила, те са най-доброто утоляване на жаждата, когато става въпрос за хидратиране на суха коса“, казва Анна Кимбъл, образователен директор в Drybar.

Просто напръскайте розовия крем по косите си (ако косата ви е къса, можете да използвате половината, а останалата част да запазите за по -късно), масажирайте и изплакнете след пет минути. „За по -фини типове коса избягвайте кореновата зона и концентрирайте продукта върху краищата, където косата е по -суха и по -повредена“, добавя Кимбъл.

7. Офлайн 3-минутна хидратираща маска за коса на IGK

най добрата домашна маска

Този продукт ме накара за „3 минути“ да възкликна УАУ!

Стилната златна опаковка е пълна с овлажняващо масло от куркума, съставка, която добавя влага към изсушената и къдрава коса, заедно с маслото от семена на зелен чай, за да изглади косата и да придаде блясък.

Бонус: проучванията свързват катехините в зеления чай с растежа на косата.) Отворената тръба прави крема лесен за дозиране под душа – просто не забравяйте да използвате излишната каша, която изтича от горната част, след като капачката е затворена.

8. Маска за коса Dove + минерали

най добрата подхранваща маска

Естествено абсорбиращата бяла глина се използва в маските за лице от години и сега тя проправя път в категорията за грижа за косата.

„Супер фината или мазна коса може да бъде претеглена от кондициониращите агенти в хидратиращи маски“, казва Микеле Гарофало, главен учен в Dove. „И все пак глината действа, като премахва натрупването намазнина и мъртвите клетки на кожата, без да отстранява естествените масла, поради което е добър вариант за тази група коса.“

Освен това формулата се влива с минерали, за да се добави точното количество влага. Просто нанесете крема след измиване с шампоан от средната дължина на косата до краищата, след което го оставете за три до пет минути, преди да изплакнете. Цената също е доста поносима ,около лв. , която я прави още по-подходяща за тази класация за най-добрата маска за коса.

9. Kiehl’s Olive Fruit Oil Дълбоко възстановителна маска за коса

най-добрата маска за коса

Тази маска е представена за първи път през 2013 г., но остава бестселър за най-добрата маска за коса,благодарение на трите естествени съставки, които осигуряват извънредно овлажняващи ползи: авокадо и зехтин (и двете пълни с хидратиращи мастни киселини) и лимоново масло (което съдържа витамин С, което помага за скалпа сухота и лющене). Стилистите препоръчват тази маска в продължение на години, за да добави влага обратно в косата след химически процедури като оцветяване.

10. Маска за коса с арганово масло

Малката сестра на по-скъпия и добре познат брат-маска, Leonor Greyl Paris Masque Quintessence, този подхранващ маска укротява къдриците и подхранва косата благодарение на вливането на растителни масла, включително екстракт от арганово масло, който улеснява оформянето на косата. У

крепващите косата масла от жожоба и рапица, копринени протеини и пшенични керамиди допълват списъка с пет звезди. Тъй като не е супер гъста, можете да я използвате, като ежедневен балсам или ако имате прекалено суха или изтощена коса, прилагайте я седмично като интензивно лечение в продължение на двадесет минути преди измиване с шампоан.

Радвам се, че прочетохте ,коя според мен е най-добрата маска за коса.

Ще се радваме да споделите с нас коя е най-добрата маска за коса според вас.

Можете да прочете също:

Най-добрата маска за коса за 2021г

8 домашни маски за лице против бръчки

10 домашни маски за изтощена коса

Рициново масло-елексир за вашата коса

One thought on “Най-добрата маска за коса за 2021г

  1. Pingback: Етерично масло от лавандула за растеж на косата-Makite.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *