Маски за лице : как се използват?

маски за лице с кафе

Маски за лице са продукт за грижа за лицето с доказана ефективност в продължение на хиляди години. Дори известната кралица Клеопатра активно използва маски за лице през целия си живот, за да запази младостта и красотата, които я направиха известна. Различни видове маски също са били широко използвани в древен Китай и Япония, арабски и европейски страни.

Тези маски все още са предпочитаният начин за грижа за милиони жени днес. А съвременните технологии позволяват запазването на естествените компоненти в маските за лице, за да се осигури най-висококачествена грижа.

1. Хидратация

Всички знаем колко е важно да останем хидратирани. Но, за съжаление, малко хора спазват това правило. За кожата водата играе съществена роля, защото нормализира обмяната на веществата в тялото, елиминира токсините, подпомага храносмилателните вещества, а също така почиства кожата ни отвътре и предотвратява дехидратацията.

Матираща маска за лице

2. Ревитализация

Много популярни са маски за лице, които осигуряват моментален енергиен заряд на кожата. Само за няколко минути този тип маска освежава кожата, помага за премахване на следите от умора и за разкрасяване на кожата. Тези бързодействащи маски за лице включват тонизиращи растителни екстракти и овлажняващи масла.

Ревитализиращата текстилна маска PLANT LINE ефективно се бори с признаците на умора, овлажнява кожата и я зарежда с енергия. Екстрактът от бреза съдържа голям брой полезни вещества: антиоксиданти, желязо, бор, цинк, магнезий и др.

Маската PLANT LINE придава на кожата естествен блясък, прави я гладка, красива и премахва следите от умора само за 15 минути. *

3. Почистване и матиране

Всеки тип кожа се нуждае от редовно почистване. Но най-вече това е най-необходимото за мазна и комбинирана кожа. Маските за мазна кожа помагат за ексфолиране на мъртвите клетки, почистване на запушените пори, премахване на излишния себум и придават на кожата ви здрав, сияен вид. Адсорбентите, като глина или въглен, често се превръщат в ключов компонент на почистващите маски за лице.

Матиращата маска PLANT LINE е специално създадена за нежно и цялостно почистване на лицето от различни замърсявания. Формулата му с въглен активно извлича замърсяванията и токсините, подобрява кожата и регулира производството на себум. Маската съдържа още екстракт от черен бор, богат на танини, витамини C, E, B3, PP, антиоксиданти и полезни микроелементи.

При редовна употреба на маската кожата се почиства, става хидратирана, матирана и сияйна.

4. Против стареене

Маските против стареене ви позволяват да удължите младостта на кожата, да увеличите нейната еластичност, да получите по-добре очертан контур на лицето и да имат лифтинг ефект за облекчаване на фините бръчки.

Маската за лице PLANT LINE против стареене е ефективна срещу основните видими признаци на стареене на кожата. Съставът на маската включва комплекс от натурални масла, както и екстракт от червен клен. Кората на това бореално дърво изобилства от микроелементи (магнезий, цинк, фосфор, калций), витамини А и В, танини и антиоксиданти.

Маска против стареене PLANT LINE изглажда бръчките, премахва токсините, овлажнява и подхранва кожата, изключително добри за суха кожа.

Общи противопоказания за употребата на маски за лице:

1. ако има механични повреди по кожата – тоест ако лицето има рани или драскотини

2. ако кожата на лицето „изгори“ от слънцето

3. ако има възпаление по кожата

Правила за нанасяне на маска за лице:

Шийт маска за лице с алое вера

Подгответе кожата си. Маската за лице ще бъде по-ефективна, ако кожата е предварително подготвена. Не забравяйте да премахнете грима и да почистите кожата си с нежен скраб или пилинг.

Отстранете косата от лицето (хванете я в опашката или под шапка/бандана).

Нанасяйте маската само с чисти ръце. По-добре е да използвате специална козметична четка или шпатула. Това ще ви помогне да разпределите маската равномерно и хигиенично по цялото лице.

Не нанасяйте маската върху кожата около очите и устните. Кожата на тези места е по-тънка и по-чувствителна.

Дръжте маската толкова дълго, колкото е необходимо, според инструкциите. Обикновено 5-10 до 20 минути. Не използвайте маската твърде дълго, тъй като това може да доведе до изсушаване на маската, което няма да е от полза за кожата и освен това ще затрудни отстраняването й от лицето.

Маските за лице са чудесен начин да подобрите състоянието на всички типове кожа и да удължите нейната младост. Важно е да изберете подходяща маска и да я използвате поне 3 пъти седмично. Това ще има решаващ принос за постигането на видими и приятни резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *