6 домашни хидратиращи маски за лице

домашни хидратиращи маски за лице

Здравейте слънчеви момичета,

Домашни хидратиращи маски за лице , звучи страхотно нали?

Няма значение дали имате суха кожа, мазна кожа, комбинирана кожа, опитвате се да намалите признаците на стареене и т.н. има маска за вас! И добрата новина е, че можете да направите всякакъв вид маска, за всякакъв тип кожа , от която може да се нуждаете у дома, често само с помощта на няколко съставки! За някои страхотни идеи за маски, които да направите, вижте тези 10 домашни маски за лице!

Маските не са просто начин да се отпуснете и да прекарате малко време в грижа за себе си, те са наистина страхотни за вашата кожа! Освен това маските за лице „Направи си сам“, които ще намерите по-долу, са напълно без всички неприятни химикали и странни добавки, които може да намерите в търговските маски за лице. Така че можете наистина да се отпуснете и да се насладите на маската си, знаейки, че правите най-доброто нещо за кожата си!

Не забравяйте да следвате инструкциите за всяка маска по-долу. Оставянето на маска да действа по-дълго от препоръчителното всъщност може да не е добра идея, в зависимост от това какво има в домашната маска за лице. Също така не забравяйте, че това са DIY маски за лице, а не DIY ексфолианти за лице. Това означава, че трябва просто да ги нанесете върху кожата си, не ги търкайте. Ето няколко важни съвета, преди да започнете:

Нанесете маските на чисто лице. Много е важно да почистите лицето си преди да започнете. В противен случай може да запушите порите си и да завършите с пъпки.

Важно е да ексфолирате кожата си. Ексфолирането е чудесен начин да премахнете всяка мъртва кожа, както и излишните мазнини. Това ще позволи на маската за лице да проникне по-добре и в кожата ви. Приятен захарен скраб от собствените , който вие сте направили може да помогне за това.

Не използвайте маска, на която реагирате. Ако се зачервите или завършите с обрив, спрете да използвате тази конкретна маска. Вероятно имате алергия или сте чувствителни към някоя от съставките. Най-добре е да намерите различна смес, за да видите дали работи по-добре.

1. Домашна хидратира маска за лице с мед , диня и картоф

Домашна хидратира маска за лице

Докато медът, динята и картофът не са точно три съставки, които някога бихте искали да видите заедно в чиния, те имат някои сериозни свойства за укрепване на кожата, когато се комбинират в името на хидратираща маска за лице „Направи си сам“. „Тези три специални съставки съдържат перфектното разнообразие от фитонутриенти и антиоксиданти, за да лекуват и подхранват различни типове кожа , като я връщат към здравето и доставят перфектния блясък“, казва дерматоложката Илди Пекар, която е отговорна за сияещата кожа на супермодели като Миранда Кер, Ирина Шейк и Линдзи Елингсън. Така че, въпреки че може да не се изкушите да изядете съмнителната комбинация, ще искате да я намажете на лицето си на секундата.

Съставки

1 картоф

1/2 резен диня

2 супени лъжици 100% суров мед

1. Сварете картофите до омекване. Пасирайте или намачкайте, докато получите консистенция на „картофено пюре“.

2. Смесете или натрошете динята и добавете мед.

3. Смесете заедно. Нанесете равномерно върху лицето си и оставете за 20 минути. Изплакнете с топла вода.

2. Противовъзпалителната маска за лице с овесени ядки

 маска за лице

Когато Джонатан Ван Нес от Queer Eye споделя какъвто и да е съвет за красота, ние се изправяме и се вслушваме – особено когато става дума за неща, които вече лежат наоколо в нашите килери. Неговото предпочитание включва овесени ядки, които действат като нежен ексфолиант, и мед , който е известен овлажнител, антибактериален и борещ се с акнето агент, който според него „насърчава заздравяването на кожата дори повече от нормалния мед“. Това е!

Съставки

Овесена каша

Една супена лъжица мед

1. Прекарайте овесените ядки през кухненски робот, за да ги смелите на по-малки зърна

2. Смесете ги с достатъчно мед , за да „създадете паста“ , при нанасяне внимавайте със зоната около очите

3. Оставете да подейства за 20 минути. Изплакнете с топла вода.

3. Хидратираща маска за лице с алое вера

Вероятно сте запознати с успокояващите свойства на алоето, когато става въпрос за лечение на слънчеви изгаряния, но това, което може да не знаете, е, че ултра-овлажняващата съставка може да се използва, за да ви помогне да се справите и с други кожни заболявания. „Алое вера ускорява способността на кожата ви да заздравява и е страхотен овлажнител“, казва Адина Григоре, основател на марката за грижа за кожата S.W. Основи. „Той също се бори с възпалението и е с високо съдържание на антиоксиданти.“ Освен това помага за намаляване на топлината, което го прави чудесен противовъзпалителен вариант (и по този начин лечение на слънчево изгаряне).

Съставки

1 супена лъжица Алое Вера

1⁄2 супена лъжица мед

2 до 3 капки етерично масло от лавандула

1. Поставете гел от алое, мед и лавандула в малка купа и разбъркайте добре, така че медът да се разтопи в алоето и лавандулата.

2. Нанесете с чисти ръце върху цялото лице.

3. Оставете за няколко минути до половин час. Съхранявайте допълнителната маска в буркан с капак – тя ще издържи няколко месеца.

4. Изплакнете за блясък.

4. Маска за лице с тиква и картоф

маска за лице

Можете да пазарувате продуктите на знаменитост Джоана Варгас онлайн или да си направите сами една от любимите й маски. Нейната тиквена маска за лице е с високо съдържание на антиоксиданти като витамин А, С и Е и е пълна с ензими, които помагат да се отстрани мъртвата кожа, за да остави тенът ви блестящ.

Плюс това, сладкият картоф е богат на бета-каротин за борба с увреждането на свободните радикали и насърчаване на клетъчния обмен, киселото мляко има пробиотици, медът помага за овлажняване на кожата, а канелата засилва кръвообращението и действа като антибактериално средство, за да помогне за потискане на акнето. TLDR? Тиквата може да изглежда като сезонна съставка, но можете да използвате тази DIY овлажняваща маска за лице през цялата година.

Съставки

0,250гр сварена тиква

0,250сварен сладък картоф

1 ч. л. мед

1 супена лъжица кисело мляко

1 щипка канела

1. Смесете всички съставки в купа , като намачкате каръофа и тиквата

2. Нанесете върху влажна кожа и оставете за 10 минути.

3. Изплакнете с хладка вода и кърпа от муселин.

5. Хидратираща маска за лице след плаж

Оставете го на ангела на Victoria’s Secret, за да знае как да получите блясък, достоен за сцената, със същите съставки, които обикновено използвате за приготвяне на смути. „Когато се занимавате с хранителни стоки, просто купете малко повече за рутината си за красота“, казва тя за трика зад нейната овлажняваща маска за лице „Направи си сам“.

„Бразилците обичат да имат тен, но след слънце кожата ви е уморена и искате да имате блясък, така че тази [маска за лице] ще ви помогне много.“ Той съчетава неподсладено асаи, авокадо, пюре от ягоди и мед, които предлагат перфектната комбинация от антиоксиданти (забавен факт: ягодите са чудесен източник на витамин С) и овлажняване.

Съставки

Неподсладено акай

авокадо

Пасирани ягоди

Пчелен мед

1. Смесете всички съставки в купа.

2. Нанесете върху влажна кожа на лицето и шията, оставете за 5 минути.

3. Изплакнете с вода.

  1. Препоръчително да се използва 2- 3 пъти седмично

6. Домашна хидратираща маска за лице с авокадо

Авокадото не е просто чудесно за намазване върху препечен хляб – то е чудесно и за успокояване и овлажняване на кожата. „Авокадото е богато на антиоксиданти и здравословни мазнини“, казва д-р Мъдгил. „Това помага на клетките на кожата ви да се борят с токсините и да останат хидратирани.“

Ето защо често ще го виждате в маски за сън и овлажнители, но вместо да изливате големите пари за луксозни продукти, вземете другата половина от горната част на вашата салата за обяд и я намажете върху кожата си.

Съставки

1/3 до 1/2 от авокадо

2 до 3 супени лъжици кисело мляко

1 чаена лъжичка мед

1. Смесете всички съставки в купа.

2. Нанесете върху лицето и шията, оставете за 15 минути (или докато изсъхне)

3. Изплакнете с топла вода.

Ако правенето на овлажняваща маска за лице „Направи си сам“ не ви харесва, ето всички начини да интегрирате плодовете в рутината си за грижа за кожата, без всъщност да се налага да ги смесвате сами. И ето един подъл витамин, за който никога не сте знаели, че имате нужда от режима си AM + PM.

Можете да разгледате и нашият Youtube канал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *