Масаж с вендузи за целулит – как правилно да го правим у дома?

Масаж с вендузи за целулит

Борите ли се с целулита и търсите ефективно решение, което можете да направите у дома? Масаж с вендузи за целулит може да е точно това, от което се нуждаете.

Масаж с вендузи за целулит е популярна техника, която може да помогне за намаляване на появата на целулит и подобряване на цялостната текстура на кожата ви.

В тази статия ще ви насочим как правилно да изпълнявате вендузния масаж за целулит у дома. Ще научите за антицелулитните масажни вендузи, каква е правилната техника и какво да правите след масажа.

Ще разгледаме и често срещаните проблеми като синини и видимостта на целулита след масажа. Освен това ще обсъдим вида масло, което да използвате и къде да закупите вендузите за тази масажна техника.

Останете на линия, за да откриете как вендузният масаж може да промени правилата на вашето пътуване за намаляване на целулита.

Какво представляват вендузи за целулит?

Table of Contents

антицелулитен масаж с вендузи

Уморихте ли се да се справяте с упорития целулит? Опитайте да използвате антицелулитни масажиращи вендузи, за да се насочите към тези проблемни зони и кажете сбогом на кожата с трапчинки!

Тези специално проектирани чаши работят, като създават засмукване на кожата, което помага за увеличаване на притока на кръв и разграждане на мастните натрупвания.

За да използвате правилно чашите у дома, започнете с нанасяне на обилно количество масло или лосион върху зоната, която искате да третирате. Това ще помогне на чашките да се плъзгат гладко по кожата ви, без да причиняват дискомфорт.

След това стиснете чашата и я поставете здраво върху кожата си, след което отпуснете натиска, за да създадете засмукване. Движете чашата с кръгови или зигзагообразни движения, като прилагате лек до умерен натиск, за около 5-10 минути на зона.

Не забравяйте винаги да работите към сърцето, за да помогнете за подобряване на лимфния дренаж.

При редовна употреба ще започнете да забелязвате намаляване на появата на целулит и по-гладка и стегната кожа.

Защо да чакаме? Опитайте антицелулитните масажни вендузи и си върнете самочувствието днес!

Как правилно да изпълняваме антицелулитния масаж със силиконови вендузи

За да изпълните правилно антицелулитния масаж със силиконови вендузи, започнете с нанасяне на обилно количество масажно масло върху зоната, която искате да третирате.

След това поставете вендузата върху кожата, като се уверите, че създава силно уплътнение, без да причинява дискомфорт.

След това движете вендузата непрекъснато в кръгови или зигзагообразни движения, като се уверите, че няма да спрете или да останете на едно място твърде дълго.

Не забравяйте да регулирате силата на вакуума според вашето ниво на комфорт, като постепенно го увеличавате, докато свикнете с усещането.

Нанесете обилно количество масажно масло за антицелулитен масаж с вендузи

Нанесете обилно количество масажно масло, позволявайки на ръцете ви да се плъзгат без усилие по кожата ви, докато се впускате в пътуването си с вендузен масаж за премахване на целулита у дома.

Масажното масло не само ще помогне за намаляване на триенето, но и ще осигури хидратация на кожата ви, което ще улесни гладкото плъзгане на чашките.

Изберете масажно масло, което отговаря на вашите предпочитания, независимо дали е подхранващо масло като кокосово или жожоба, или масло с добавени антицелулитни свойства като грейпфрут или кипарис.

Нанесете маслото щедро върху цялата зона, която искате да насочите, като се уверите, че покрива цялата повърхност.

Това ще създаде бариера между кожата ви и чашките, предотвратявайки дискомфорт или прищипване.

Така че отделете време, за да разпределите равномерно маслото и се насладете на успокояващите и овлажняващи ползи, които то носи във вашата рутинна масажна процедура.

Как да поставите вендузата върху кожата антицелулитен масаж с вендузи?

Позиционирането на вендузата върху кожата ви е решаваща стъпка за максимизиране на ефективността на вашата рутинна процедура за вендуза. Първо се уверете, че кожата ви е чиста и суха, преди да започнете. След това нанесете обилно количество масажно масло върху зоната, която искате да третирате. Това ще помогне на вендузата да се плъзга гладко по кожата ви и ще предотврати всякакъв дискомфорт.

След това задръжте вендузата с една ръка, а с другата си ръка създайте вакуум, като стиснете чашата и я поставите здраво върху кожата си. Започнете с лек натиск и постепенно го увеличавайте, когато се чувствате по-удобно. Важно е да намерите правилния баланс между засмукване и комфорт.

След като вендузата е на място, можете да започнете да я движите с кръгови движения или по права линия, в зависимост от вашите предпочитания. Не забравяйте винаги да държите чашата в движение, за да избегнете натъртване или дразнене на кожата. Ако в даден момент почувствате болка или дискомфорт, незабавно извадете чашата.

С правилното разположение и техника масажът с вендузи може да бъде ефективен начин за намаляване на появата на целулит и подобряване на цялостното здраве на вашата кожа.

Движете вендузата непрекъснато – не спирайте!

Дръжте вендузата да се движи през цялото време, за да осигурите приятно и ефективно изживяване с нея. Като движите непрекъснато вендузата, можете да предотвратите всякакви неудобни усещания или синини, които могат да възникнат, ако чашата остане неподвижна твърде дълго.

Не забравяйте да използвате леко плъзгащо движение, като прилагате достатъчно натиск, за да създадете засмукване, без да причинявате болка или дискомфорт. Движението на чашата в кръг или зигзаг може да помогне за подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж, което може да помогне за намаляване на появата на целулит.

Важно е да поддържате последователно темпо и да избягвате пауза или спиране по време на сесията за вендузи. Така че, дръжте чашата в движение и се насладете на предимствата на вендузния масаж за намаляване на целулита.

С какви движения се прави антицелулитнен масаж с вендузи?

За да постигнете най-добри резултати от вашия масаж с вендузи за целулит , ще искате да движите чашата с леко плъзгащо се движение, като използвате кръгови или зигзагообразни модели, осигурявайки непрекъснато и плавно движение по време на сесията.

Като поддържате постоянно движение, можете ефективно да стимулирате притока на кръв, да разбиете мастните натрупвания и да насърчите лимфния дренаж.

Започнете, като поставите чашата върху желаната зона и след това плавно я плъзнете по кожата, като прилагате умерен натиск. Можете да създавате кръгови движения, като движите чашата в малки или големи кръгове, или да изберете зигзагообразен модел, като редувате посоката на движение.

Не забравяйте да поддържате чашата в постоянен контакт с кожата си и избягвайте паузите или рязкото спиране, тъй като това може да наруши ефективността на масажа.

Така че, дръжте чашата в движение и се насладете на предимствата на тази ефективна техника за намаляване на целулита.

Колко силен трябва да е вакуумът при масаж с вендузи за целулит ?

вендузи за антицелулитен масаж

След като вече знаете движенията, използвани при масаж с вендузи за целулит , нека поговорим за силата на вакуума.

Когато става въпрос за масаж с вендузи за целулит, важно е да намерите правилния баланс в силата на засмукване. Искате чашките да създават нежно усещане за издърпване на кожата ви, без да причиняват дискомфорт или болка.

Започнете с ниска сила на вакуума и постепенно я увеличавайте, докато почувствате удобно ниво на засмукване. Не забравяйте, че целта е да подобрите кръвообращението и лимфния дренаж, а не да причините синини или увреждане на кожата.

Така че, слушайте тялото си и регулирайте съответно силата на вакуума за безопасен и ефективен вендузен масаж у дома.

Колко време трябва да продължи масаж с вендузи за целулит и колко често се прави??

Уверете се, че разбирате идеалната продължителност и честота на сесиите с вендузен масаж, за да увеличите максимално ползите от него.

Що се отнася до продължителността на масажната сесия с вендузи, обикновено се препоръчва тя да бъде между 5 и 15 минути на зона. Това дава достатъчно време на чашките да създадат засмукване и да стимулират притока на кръв, без да причиняват прекомерен дискомфорт или синини. Важно е обаче да слушате тялото си и да коригирате съответно продължителността.

Що се отнася до честотата, веднъж или два пъти седмично е добро правило за начинаещи. Това дава на тялото ви достатъчно време да се възстанови и адаптира към лечението. С течение на времето можете да увеличите честотата до три или четири пъти седмично, ако желаете.

Не забравяйте, че последователността е ключова, когато става дума за масаж с вендузи, така че намерете рутина, която работи най-добре за вас, и се придържайте към нея.

Какво се прави след масаж с вендузи за целулит ?

След вендузния масаж ще искате да нанесете нежно подхранващ лосион, за да подобрите ползите и да насърчите по-здравословен вид на кожата.

Масажът с вендузи помага за увеличаване на кръвообращението и лимфния поток, което може да остави кожата да се чувства освежена и ревитализирана.

Нанасянето на подхранващ лосион след масаж с вендузи за целулит спомага за овлажняване на кожата и нейното поддържане хидратирана. Потърсете лосиони, които съдържат съставки като масло от ший, кокосово масло или витамин Е, тъй като те могат да помогнат за подхранване и възстановяване на кожата.

Внимателно масажирайте лосиона в зоните, третирани с чашките, като използвате кръгови движения, за да подобрите абсорбцията. Това ще направи кожата ви гладка и еластична и може да помогне за удължаване на ефекта от вендузния масаж.

Масаж с вендузи за целулит

И ако има синини след антицелулитен масаж с вендузи ?

Ако след антицелулитен масаж с вендузи се появят синини, препоръчително е да приложите студен компрес върху засегнатите области, за да намалите възпалението и да подпомогнете заздравяването. Студеният компрес може да се направи, като се увият кубчета лед в тънка кърпа или се използва пакет със студен гел. Внимателно нанесете компреса върху натъртените места за около 10 до 15 минути наведнъж, няколко пъти на ден, ако е необходимо.

Това ще помогне за свиване на кръвоносните съдове и намаляване на отока. Освен това е важно да избягвате всякакви дейности или лечения, които могат допълнително да влошат натъртените зони, като енергичен масаж или прекомерна топлина. Оставете тялото ви време да се излекува и синината трябва постепенно да изчезне.

Какво масло се използва за антицелулитен масаж с вендузи?

За да подобрите ефективността на масаж с вендузи за целулит , трябва да използвате специализирана маслена смес. Тази смес от масла е специално предназначена да се насочи към целулита и да помогне за разграждането на мастните натрупвания. Обикновено съдържа комбинация от етерични масла като грейпфрут, хвойна и розмарин, които имат свойства, които насърчават кръвообращението, намаляват възпалението и стимулират лимфния дренаж.

Тези масла имат и стягащ ефект върху кожата, като спомагат за подобряване на нейния тонус и текстура. Когато нанасяте маслото, уверете се, че използвате обилно количество и го масажирайте в кожата с кръгови движения. Това ще помогне на чашките да се плъзгат гладко и ще създаде добро засмукване.

Така че, когато сте готови да си направите антицелулитен масаж с вендузи, не забравяйте да вземете тази специализирана смес от масла и се пригответе да прогоните тези нежелани целулитни трапчинки!

От къде да закупите вендузите за антицелулитен масаж?

Търсите да се сдобиете с вендузи за вашия антицелулитен масаж? Не търсете повече от любимите си онлайн търговци на дребно или местни магазини за красота!

В наши дни можете да намерите голямо разнообразие от вендузи, специално предназначени за целулитен масаж онлайн. Уебсайтове като Grabnete.com, Jumbobg.eu и др предлагат набор от опции за избор с различни размери, форми и материали. Можете да прочетете отзивите на клиенти и да сравните цените, за да намерите най-добрия вариант за вас.

Ако предпочитате да пазарувате лично, проверете местните магазини за красота или магазини за здраве и уелнес. Те често носят масажни инструменти и аксесоари, включително вендузи. Не забравяйте да попитате персонала на магазина за препоръки или съвети относно ефективното използване на чашите.

С малко проучване и малко сърфиране ще можете да намерите идеалните вендузи за вашия рутинен антицелулитен масаж. Така че давайте напред и започнете да пазарувате за тези чаши, за да подобрите вашето масажно изживяване и да се насочите към тези досадни целулитни зони!

Кога трябва да се закупят нови вендузи?

Когато купувате нови вендузи, е важно да имате предвид износването на чашите и колко често ги използвате. Вендузите са направени от гъвкави материали, които могат да се износят с времето, особено ако се използват често.

Ако забележите някакви пукнатини, разкъсвания или загуба на всмукателна мощност в чашите, това е добра индикация, че е време да ги смените. Освен това, ако използвате чашите всеки ден или няколко пъти седмично, те може да се износят по-бързо в сравнение с случайна употреба.

Препоръчително е редовно да проверявате вендузите си и да ги сменяте, ако е необходимо, за да сте сигурни, че получавате най-ефективните и безопасни резултати от вендузния масаж за целулит.

Противопоказания за масаж с вендузи за целулит

Използването на вендузи за антицелулитен масаж може да не е подходящо за всеки поради определени противопоказания. Важно е да сте наясно с тези противопоказания, преди да опитате масаж с вендузи у дома.

Ако имате отворени рани, порязвания или ожулвания в областта, която планирате да масажирате, най-добре е да избягвате използването на вендузи, тъй като те могат да влошат състоянието и да причинят допълнителни щети.

Освен това, ако имате кожни заболявания като екзема, псориазис или дерматит, препоръчително е да се консултирате със здравен специалист, преди да използвате вендузи за антицелулитен масаж.

Хората с разширени вени, дълбока венозна тромбоза или тези, които са склонни към съсирване на кръвта, също трябва да избягват масажа с вендузи, тъй като може да увеличи риска от усложнения.

И накрая, ако сте бременна, имате анамнеза за рак или в момента се подлагате на лечение за рак, важно е да избягвате използването на вендузи за антицелулитен масаж, без да се консултирате с вашия доставчик на здравни услуги.

След антицелулитния масаж ми се струва, че целулита е по-видим?!?

След антицелулитния масаж е изумително как целулитът става още по-осезаем! Може би се чудите защо се случва това, но не се притеснявайте, всъщност е доста често срещано.

Повишената видимост на целулита след масаж с вендузи се дължи на временното възпаление, причинено от вендузите. Чашките създават вакуумен ефект, стимулирайки притока на кръв и разграждайки мастните депа, които могат да причинят зачервяване и подуване в третираната зона. Това възпаление може временно да направи целулита по-видим.

Важно е обаче да запомните, че това е само временен ефект и трябва да отшуми в рамките на няколко дни. Така че не се обезсърчавайте, тъй като дългосрочните ползи от вендузния масаж за намаляване на целулита надвишават това временно увеличаване на видимостта.

В заключение, извършването на вендузен масаж у дома може да бъде ефективен начин за намаляване на появата на целулит. Използвайки силиконови чаши и спазвайки правилните техники, можете да стимулирате притока на кръв, да разбиете мастните натрупвания и да подобрите цялостната текстура на кожата си.

Важно е да не забравяте да нанесете масло или лосион върху кожата, преди да използвате чашките, за да предотвратите дискомфорт или синини.

След масажа е нормално да видите някои временни синини, но те трябва да изчезнат в рамките на няколко дни.

Също така е важно да продължите със здравословна диета и рутинни упражнения, за да увеличите максимално ползите от масажа.

Не забравяйте да се консултирате със здравен специалист, ако имате някакви основни здравословни проблеми или притеснения, преди да започнете каквато и да е нова масажна техника.

Като цяло, с последователност и правилна техника, масажът с вендузи може да бъде полезно допълнение към вашата рутинна процедура за намаляване на целулита

Прочетете още :

Как се прави разтвор от силицевия киселина

Премахване на белези от акне

Ябълков оцет за отслабване, как се пие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *