7 домашно приготвени маски за лице с етерично масло от чаено дърво

етерично масло от чаено дърво

Растението чаено дърво и обикновеният черен и зелен чай, който пиете (чай пати), не са еднакви. Растението е родом от австралийския континент и се използва в народната медицина за лечение на кожни заболявания. Поради присъщите му антибактериални и антиалергични свойства, можете да използвате маслото за лечение на акне, циреи и други кожни инфекции. Антисептичните му свойства също помагат в борбата с инфекциите на устата, гърлото и ушите.

 масло от чаено дърво

То обикновено се комбинира с лимон, лавандула, алое вера, хамамелис и основни масла като кокос, маслини и бадеми, за да се приготвят различни козметични средства за кожата.

1. Етерично масло от чаено дърво и хамелис за пъпки

Съставки:

  • Масло от чаено дърво
  • Тонер за хамамелис

Указания:

Добавете 6-7 капки масло към тонер от вещица леска (лесно достъпна онлайн). Нанасяйте два пъти дневно с q-накрайник или памучен тампон за уши, след като измиете лицето си.

2. За лечение на акне

Съставки:

  • Масло от чаено дърво
  • Гел от алое вера

Начин на употреба:

За лечение на акне на място, разредете 1 чаена лъжичка от маслото в две чаени лъжички гел от алое вера. Съхранявайте сместа в стъклен флакон. Нанасяйте два пъти дневно с q-накрайник или памучен тампон за уши, след като измиете лицето си. Можете дори да използвате вода, кокосово масло или бадемово масло вместо алое вера.

3. Маска за лице с глина за мазна кожа

чаено дърво масло

Съставки:

Масло от чаено дърво
Глина/мултани мити
Розова вода
Начин на употреба: Добавете 2-3 капки масло към глината на прах, заедно с розова вода, за да направите гладка паста. Нанесете тънък слой върху лицето си и оставете да изсъхне. Измийте с хладка вода и последвайте с фон дьо тен на водна основа. Правете това два пъти седмично.

4. Маска за лице с масло от жожоба и домати за мазна кожа

Съставки:

  • Масло от чаено дърво
  • Масло от жожоба
  • Доматена каша

Начин на употреба:

Смесете 3 капки масло , 1 чаена лъжичка масло от жожоба и пулпата на половин домат, за да направите бучка паста. Нанесете и оставете за 10 минути, преди да изплакнете с топла вода. Подсушете.

5. Скраб за сияеща кожа

Съставки:

  • Масло от чаено дърво
  • Масло от лавандула
  • Зехтин
  • Рициново масло
  • Оризово брашно

Начин на употреба:

За оризовото брашно смелете половин чаша ориз, за ​​да направите много фин прах. Добавете 2-3 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица рициново масло към оризовото брашно. Рициновото масло е стягащо средство, което помага да се контролира маслото, секретирано от вашите жлези. Добавете по 3-4 капки масло от чаено дърво и лавандулово масло. Използвайте скраба два пъти седмично като част от вечерния си душ. Можете да използвате скраба за лице, както и за тяло.

6. Нощта маска за лице против акне

Противно на общоприетото схващане, можете да намажете лицето си с масло, дори ако имате мазна кожа. Повечето продукти за мазна кожа са склонни да изсушават кожата, като по този начин задействат жлезите да отделят повече масло. Кокосовото, бадемовото и зехтинът хидратират кожата, без да пресушават. Те помагат за поддържане на естествения маслен баланс на кожата ви.

Съставки:

  • Масло от чаено дърво
  • Гел от алое вера
  • Нерафинирано кокосово масло

Начин на употреба:

Използвайте 1-2 капки 100% чисто етерично масло дървото, 2 супени лъжици 100% чист гел от алое вера, ½ чаена лъжичка нерафинирано кокосово масло. Смесете всички съставки, докато се смесят добре. Нанесете тънък слой върху лицето си преди лягане. Изплакнете с топла вода сутрин.

7. Пилинг маска за черни точки

Съставки:

Начин на употреба:

Смесете въглен на прах с глината и желатина с дървена шпатула. Дървената шпатула ще запази свойствата на желатина. Добавете горещата вода и разбъркайте добре. След това добавете маслото от чаено дърво и разбъркайте отново.

Други предимства на маслото от чаено дърво, за които трябва да знаете

  • Маслото от чаено дърво като естествен дезодорант
  • Маслото от чаено дърво се използва за борба с бактериите, причиняващи миризми. Можете да направите свой собствен естествен дезодорант, като комбинирате масло от чаено дърво с кокосово масло и какаово масло. Втрийте го като лосион.

Масло от чаено дърво като незначителен антисептик


чаено дърво масло ползи

То може да се използва за почистване и дезинфекция на малки разфасовки. Смесете 1 капка масло в малко кокосово масло и нанесете върху засегнатата област, преди да поставите бинт.

Масло от чаено дърво като вода за уста

Можете да го използвате като естествена вода за уста без химикали. Добавете капка масло към половин чаша вода. Използвайте го за изплакване на устата.

Масло от чаено дърво като противогъбично средство за нокти

Поради антисептичните си свойства, също може да се използва и за лечение на гъбички по ноктите, особено по ноктите на краката. Смес от маслото и кокосово масло може да се използва като противогъбичен мехлем.

Масло от чаено дърво като средство против пърхот


Използва за лечение на пърхот от много жени и мъже. Просто добавете няколко капки към маслото за коса, за да направите ефективно лечение против пърхот.

Масло от чаено дърво като средство за успокояване на псориазис

Хората, които се занимават с кожни проблеми, особено псориазис, ще намерят мехлемите на основата на масло от чаено дърво изключително полезни за успокояване на възпалението и сърбежа. Отново смес от масло от чаено дърво и кокосово масло може лесно да се използва като лек.

Последни думи за използването му при акне

Когато използвате етерични масла , трябва да вземете някои предпазни мерки:

Използвайте етерични масла само през нощта.

Етеричните масла могат да направят кожата ви фоточувствителна, т.е.чувствителна към светлина, и да рискуват увреждане от слънцето.
Както всички етерични масла, маслото от чаено дърво не може да се използва директно върху кожата, тъй като може да раздразни кожата и трябва да се смесва с носещо масло като кокосово, бадемово или маслиново.
Има и някои често срещани съмнения относно маслото от чаено дърво, на които сме отговорили:

Можем ли да го нанесем дърво директно върху лицето?
Не, не можете да нанасяте , каквото и да е етерично масло директно върху лицето. Етеричните масла са твърде мощни и нанасянето им директно върху кожата може да причини зачервяване, обриви и други реакции. Винаги смесвайте 2-3 капки масло от чаено дърво в „носещо масло“ като бадемово, маслиново или кокосово преди употреба.

Как да го разредите за акне?
Можете да разредите масло от чаено дърво с вода, гел от алое вера или всяко носещо масло като маслиново, бадемово или кокосово. Използвайте слушалка за уши, за да нанесете сместа върху пъпките и петна от акне.

Ще се радваме да споделите с нас и други ползи от това изключително масло в коментари.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Как да се справим с бръчките

Хума – съкровище от земните слоеве. Маски с хума

Лесни маски с активен въглен

3 thoughts on “7 домашно приготвени маски за лице с етерично масло от чаено дърво

  1. Pingback: Какво представлява ултразвукова шпатула за лице? - Домашни маски за лице,тяло и коса

  2. Pingback: 【 4- идеи за домашна маска за лице с краставица 】 - Maskite.net

  3. Pingback: Розовото масло - свойства, ползи и въздействие върху лицето и тялото - Maskite.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *