Как се прави красив френски маникюр

френски маникюр

Здравейте слънчеви момичета ?

Френският маникюр никога не излиза от мода. Става по всяко време и навсякъде. Можете да го направите както с класически, така и с хибридни лакове. Подготвили сме кратко ръководство за това как да направите безупречен френски маникюр стъпка по стъпка.

Френският маникюр (първоначално наречен Natural Nail Look) е обичан от жените по целия свят от почти 40 години. Той се основава на деликатни нюд нюанси (бежово и розово) и бели акценти. Негов инициатор е Джеф Пинк, основателят на марката Orly, чиято задача е да създаде универсален маникюр за всички холивудски актриси. Френският маникюр е идеален за ежедневна употреба и бизнес срещи. Той също така ще свърши страхотна работа по време на големи събития. Особено популярен е сред булките, които най-често избират този вариант на мани за сватбата си.

Красив френски маникюр стъпка по стъпка

как се прави френски маникюр

Подгответе ноктите си както за всеки друг маникюр.

Преди да нанесете правилния слой лак, нанесете основата.

Така лакът ще издържи по-дълго и няма да се напуква.

Изчакайте да изсъхне.

Лакирайте ноктите си с нюд нюанс по ваш избор. Внимателно прикрепете специални хартиени шаблони към нокътната плоча. Лакирайте така разделените краища на ноктите с бял или цветен лак.

Когато изсъхне, отлепете шаблоните.

Завършете с топ лак

Как се прави френски маникюр вариант 2

Можете просто да лакирате плочките с прозрачен лак и да използвате бял пастел, за да направите лента, като боядисате нокътя от долната страна.

Друг начин да направите френски маникюр е да залепите лепенки с готовите върхове. Предлагат се в различни размери, така че са лесни за съчетаване с вашите нокти и се предлагат в много цветове. За процедурата се нуждаете и от лепило, което трябва да поставите в долната част на върховете, да ги залепите за върховете на ноктите и да премахнете стърчащите части. След това ги напилете в желаната форма и нанесете безцветен лак.

Завършете маникюра с лъскав топ лак.

Цветен френски маникюр

красив френски маникюр

Ако ви е омръзнал класическият френски маникюр, опитайте цветния вариант. От няколко години е не само бежово и бяло, но и много други цветни вариации. Как да си направим цветен френски маникюр?

Абсолютно по-същият начин, като класическият.

Можете да лакирате нокътната плоча само със заздравител и да подчертаете върха с цвят, например тюркоаз. Или можете да боядисате ноктите си в цвят по ваш избор, например сив, и да направите върха розов, черен или лилав (каквото пожелаете). Ноктите, лакирани по този начин, също трябва да бъдат завършени с топ лак, така че ефектът да продължи по-дълго.

Хибриден френски маникюр

булченски френски маникюр

Можете също така да направите френски маникюр по хибридния метод – той ще остане в перфектно състояние много по-дълго от този, направен с традиционни лакове.

Започнете с матиране на плочата с полиращ блок.

Нанесете слой основен гел лак и изпечете в лампата.

Нанесете тънък слой светъл хибриден лак и го поставете отново в лампата.

С помощта на шаблони и бял лак нарисувайте линии точно в края на нокътя.

Изпечете всичко в лампа.

Накрая нанесете тънък слой топ гел лак и отново изпечете.

Използвайте спирт ,за да премахнете лепкавия слой!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ :

5 идеи за маникюр за Св Валентин

6 идеи за коледен маникюр

Лек за напукани пети в 3 лесни стъпки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *