Как да използваме масажен ролер за лице ?

ролер за лице

Здравейте , слънчеви момичета ?

Днес ще си поговорим за ролер за лице ,как да го използваме най -правилно.

масажен ролер за лице

Масаж с ролер за лице – какви са ефектите и как се прави?

Въпреки че азиатските жени правят масажи на лицето с помощта на каменни ролки от векове, останалата част от света чу за тях сравнително наскоро – и веднага се побърка по тях. Разберете дали наистина си струва да си правите масаж на лицето с валяк за лице и как да го правите правилно.

Когато гледате красивата кожа на азиатските жени, не е трудно веднага да изпаднете в еуфория при мисълта, че благодарение на ролковия масаж кожата ви ще изглежда толкова красива. Все пак имайте предвид две неща. На първо място, азиатската грижа за лицето се състои от няколко етапа, а не само масаж. Второ, няма да забележите ефекта от масажен ролер за лице след първата употреба, а след известно време.

Масажор за лице ролер – какъв ефект можете да очаквате?

Наистина ли „месенето“ на лицето с каменна ролка има някаква полза? Като се има предвид, че се използва в традиционната китайска медицина от векове, да. Редовният масаж на лицето с валяк за лице може да доведе до:

✔подобряване на микроциркулацията на кръвта и лимфата, като по този начин намалява сенките под очите и други подпухналости,

✔стимулиране на лицевите мускули и тяхната еластичност,

изглаждане на фините бръчки,

✔успокояващо раздразнение,

✔намаляване на видимостта на разширени пори,

✔подобряване на изхвърлянето на токсините от тялото,

✔оформяне на овала на лицето,

✔премахване на мъртвата кожа,

✔усещане за релакс и почивка,

✔по-лесно усвояване на козметиката.

Кой валяк за лице да изберете?

Първоначално модата на ролките за лице включваше само тези от нефрит и розов кварц. Днес има и такива с:

  • лунен камък
  • аметист,
  • обсидиан
  • розов кварц,
  • нефрит,
  • тигрово око.

с какво са различни? Въпреки че според народните вярвания на всеки камък се приписват различни метафизични и дори здравословни свойства, всъщност всички те действат почти еднакво.

Ако не вярвате напълно в алтернативната медицина и „магическите качества“, просто изберете валяк от естествен скъпоценен камък. Предимството му пред синтетичния материал е, че е естествено хладен и безопасен за кожата. Изкуствените пластмаси могат да реагират различно при контакт с кожата, а повърхността им има малки петна, които няма да усетите, когато я плъзнете леко по кожата – но ако я натиснете по-силно, това се случва.

Що се отнася до конструкцията на ролките, можете да намерите някои с една или две ролки, включително едната по-голяма, а другата по-малка – използвани за масаж на малки участъци от лицето. Те могат също да имат зъби или дори фини, тъпи шипове за допълнителна стимулация.

Интересна алтернатива на класическя ролер за лице е и т.нар камък гуа ша. Не е нищо повече от плоча от естествен камък, чиято форма наподобява леко изкривено сърце. Използва се за масаж, подобен на валяк, но – поради специфичната структура – е по-интензивен.

Как да използваме ролер за лице ?

валяк за лице

Инструкция стъпка по стъпка:

След като имате валяк за лице, можете да масажирате лицето си.

Как да го направя?

Ето кратко ръководство, което да ви покаже основите. По-късно можете да изработите свой собствен начин – според индивидуалните нужди на вашата кожа.

Почистете кожата както обикновено. Подсушете я внимателно с кърпа.

Започнете с предварителен масаж на пръстите – поглаждане, месене с върха на пръстите, потупване – за загряване.

Оптически разделете лицето на две вертикални, симетрични половини. Винаги масажирайте от средната линия към външната страна.

Започнете отдолу, тоест от врата. Съсредоточете се върху шията, линията на челюстта и брадичката, както и горната част на деколтето надолу до ключиците. Благодарение на това ще отпушите лимфните възли, което от своя страна ще улесни дренажа на токсините от тялото.

Следващата стъпка е да масажирате бузите и носа – гърба и крилцата, върху които трябва да преместите ролката от върха към корена, като разширите движенията нагоре към челото.

За зоната около очите започнете от вътрешния ъгъл и продължете към външния ъгъл. Не забравяйте за лек масаж на долния и горния клепач.

Накрая остава челото – отвътре към корените на косата и ушите.

Колко минавания с валяк за лице трябва да прекарате върху всяка част от лицето?

масажор за лице ролер

Използвайте собственото си усещане за това дали кожата вече е оптимално отпусната или още не. Движете ролката плавно и винаги в една посока. Промяната му, на първо място, може да доведе до издърпване и разкъсване на кожата, и второ – липса на почистващ ефект. Именно движението от центъра на лицето навън позволява на токсините да бъдат „избутани“ към лимфните възли. Също така внимавайте да не натискате ролката твърде много. Предполага се, че е масаж, така че трябва да е приятен, а не болезнен.

Ако естествената прохлада на камъка не ви е достатъчна, охладете го допълнително в хладилник – не повече от 15 минути преди употреба. За по-добро плъзгане можете също да масажирате кожата, третирана с натурално масло или крем с много лека, нелепкава формула – ежедневният за използване под фон дьо тен или околоочен крем ще работи най-добре тук.

Ролер за лице – колко често да се използва?

Колко често трябва да използвам ролера, за да видя ясни резултати?

Всичко зависи от индивидуалните свойства на кожата, но 3 масажа седмично за около 15 минути са абсолютен минимум. Нищо обаче не пречи „търкалянето“ да се превърне в редовна част от ежедневните грижи.

Не забравяйте, че ролката изисква измиване след употреба, както всеки друг козметичен аксесоар, който влиза в пряк контакт с кожата ви. Ако забравите за него, върху него ще се размножат бактерии, които след това внимателно ще разнесете по цялото лице при следващото третиране. Как да измиете масажна ролка? Докато го използвате сух, просто го измийте в топла вода и го подсушете добре. Когато се използва в дует с козметика, може да се наложи използването на деликатна пяна или почистващ гел за лице.

Масаж на лице с ролки у дома – противопоказания

Чудите се дали ролерният масаж на лице ще е подходящ за вашата кожа?

Процедурата е подходяща за почти всички типове кожа, особено за зряла кожа с ясни признаци на стареене и умора.

Кога е по-добре да избягвате използването на валяк за лице?

Въпреки че няма ясно определени противопоказания, си струва да се откажете от употребата му, ако лицето ви показва ясно увреждане на епидермиса, акне лезии (включително тези, причинени от розацея) и симптоми на други кожни заболявания.

Ролковият масаж също не е добра идея за хора, борещи се с диабет, хемофилия, хипертония и сърдечни заболявания.

Също така се препоръчва да се откаже от него за бременни и кърмещи жени.

Вижте това видео как правилно да си правим масаж с ролер за лице:

Прочетете още :

8 домашни маски за лице против бръчки

Как да се справим с бръчките

Пилинг за лице – кой е подходящия за вас

One thought on “Как да използваме масажен ролер за лице ?

  1. Pingback: Как се прави масаж на лице - Домашни маски за лице,тяло и коса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *