Пилинг за лице – кой е подходящия за вас

Пилинг за лице

Здравейте , Слънчеви момичета ?

С нарастващата популярност на пилинг за лице, около тях се появиха много митове. Само добре подбрана козметика и лечение ще имат благоприятен ефект върху кожата ни.

Ако почувствате неприятни тръпки при думата пилинг, нека се успокоим – пилингът не винаги трябва да е свързан с множество раздразнения, зачервяване и лющене на кожата.

Ако подобни преживявания са зад гърба ви, това означава, че най-вероятно сте имали грешно избран продукт за домашна употреба или сте отишли ​​на неподходящо процедура в салон за красота.

За щастие има много видове пилинг и сме сигурни, че определено ще изберете нещо за себе си.

Прочетете нашето мини ръководство!

1.Какво е пилинг за лице?

Той не е нищо повече от ексфолираща процедура, която можете да направите сами у дома (с готова козметика или със собствените си ръце) или в салон за красота. Използва се за цялостно почистване на кожата, което влияе върху нейното обновяване и регулиране на серумната секреция.

Какви други ефекти има?

На първо място, те премахват обезцветяването и белезите, а също така помагат в борбата с акнето. Някои също имат силни подмладяващи и изсветляващи свойства за кожата.

Основните предимства на използването на му:

  • кожата има по-добро кръвоснабдяване, по-гладка и по-сияйна
  • порите се отпушват и кожата е старателно почистена
  • бръчките стават по-малко видими
  • кожата е подготвена да абсорбира следващите активни съставки от следващите етапи на грижа
  • Видове пилинг
  • кожата има по-добро кръвоснабдяване, по-гладка и по-сияйнапорите се отпушват и кожата е старателно почистенабръчките стават по-малко видимикожата е подготвена да абсорбира следващите активни съставки от следващите етапи на грижаВидове пилинг
  • кожата има по-добро кръвоснабдяване, по-гладка и по-сияйнапорите се отпушват и кожата е старателно почистенабръчките стават по-малко видимикожата е подготвена да абсорбира следващите активни съставки от следващите етапи на грижаВидове пилинг
  • кожата има по-добро кръвоснабдяване, по-гладка и по-сияйнапорите се отпушват и кожата е старателно почистенабръчките стават по-малко видимикожата е подготвена да абсорбира следващите активни съставки от следващите етапи на грижа

2.Видове пилинг

Има 5 основни вида пилинг: механичен, ензимен, гомаж, химически и ултразвуков.

Механичен

Той е най-популярен.

Повечето от нас започват нашето приключение с ексфолиране от там. За съжаление това е голяма грешка (вероятно оттук и цялото зачервяване и дразнене). Той е подходящ за нормална, мазна и комбинирана кожа. Трябва да се избягва от собствениците на чувствителна, куперозна и суха кожа.

Механичните пилинги най-често са под формата на мляко, крем или гел и в зависимост от размера на абразивните частици се подбират за различни части на тялото.

Фините и среднозърнести пилинги се препоръчват за кожата на лицето, защото по-добре отпушват порите и намаляват секрецията на себум. Едрозърнестите са посветени на части от тялото, където кожата е по-дебела и по-устойчива, например задните части или стъпалата.

Ексфолиращите частици в него са предимно от естествен произход: настъргани костилкови плодови черупки, черупки от ядки, както и кристали захар или сол.

Захарен

Можете успешно да го направите сами у дома.

пилинг лице

За да приготвите сами сладък пилинг, можете да използвате всяка финозърнеста (по-деликатна за кожата) захар. Най-добрият обаче е тръстиковата – тя не само се разтваря лесно по време на масаж, но има и допълнителна функция, която изглажда кожата по-добре от другите – съдържа ензими, които разтварят мъртвите епидермални клетки.

Скраб от морска сол

Помага за извеждане на излишната вода от тялото, благодарение на което намалява водния целулит.

Освен това солта освежава епидермиса, има антиперспирантни и противовъзпалителни свойства.

Не забравяйте да го дозирате внимателно в случай на леки рани и големи поражения на епидермиса.

Трябва да се избягва и от хора с куперозна кожа (захарният е по-деликатен).

Кафе пилинг

Основата тук е кафето, което ефективно ексфолира епидермиса, изглажда кожата и я стяга.

пилинг за лице с кафе

Кофеинът, съдържащ се в кафето, помага в борбата с целулита, подобрява тонуса на кожата, ухае прекрасно, стимулира и подобрява настроението.

Освен това е бързо и лесно!

Имаме три рецепти за него!

Ензимен

Той е много по-деликатен от механичен. Действието му се основава на растителни ензими, които разхлабват връзките между клетките и разтварят мъртвия епидермис.

Идеално подходящ за купероза, чувствителна и суха кожа.

Поставя се като маска и след определено време се масажира нежно с върха на пръстите и се изплаква.

Пилинг гомаж

Това е нещо между ензимен (защото действа много нежно) и механичен (оставя кожата добре почистена). „Gommage“ на френски означава дъвка (този пилинг се навива, след като го премахнете, като остатъците от гумичка след триене на молив от лист хартия).

Действието му се основава на деликатните AHA плодови киселини. При редовно използване отпушва и намалява порите, намалява омазняването и подобрява състоянието на кожата.

Идеален е за чувствителна, куперозна и суха кожа.

Ултразвуков

Това е чудесна алтернатива на ръчното почистване на лицето, което знаем, че ако се направи неправилно, може да причини повече вреда, отколкото полза. Ултразвуковата шпатула действа много по-дълбоко от всички готови козметични пилинги, като в същото време е неинвазивна и не дразни кожата.

Процедурата се препоръчва за всички типове кожа, с особен акцент върху акне, мазна и комбинирана кожа.

Той се прави най-добре от козметик.

Въпреки това, ако предпочитате лечение у дома, можете да си вземете ултразвукова шпатула (цената му е около 100лв).

Химичен пилинг

Той се основава на отстраняването на мъртвата кожа с помощта на химикали, приложени върху кожата. Това са правилно приготвени смеси, които са предназначени да подобрят качеството и състоянието на кожата.

химичен пилинг

Най-доброто време за химически пилинг е есента или зимата. Всичко това, защото кожата, подложена на ексфолиране, не трябва да се излага на слънце (за да се предотврати обезцветяването).

За да оцените ефективността на този вид процедура, най-добре е да ги извършвате последователно.

Степента на интензивност на ексфолиране зависи от препарата, използван по време на третирането, вида на киселината и нейната концентрация.

Има повърхностен, средно дълбок и дълбок пилинг.

суха кожа – гликолова киселина, млечна киселина, жълт пилинг.
акне и комедони на кожата – BHA киселини (бета-хидрокси киселини), например салицилова киселина или AHA киселини (алфа-хидрокси киселини), пирогроздна киселина и комбинация от гликолова, млечна и бадемова киселина.

мазна и себорейна кожа – пирогроздна киселина, салицилова киселина, ретиноева киселина, които регулират работата на мастните жлези и намаляват количеството на отделяния себум.

чувствителна кожа – бадемова киселина (пилинг с нейното използване може да се извършва дори през лятото без риск от слънчево дразнене), пилинг с ретиноиди: Ultra Peel и Yellow Peel.
за обезцветяване – фитинова киселина, коджиева киселина, витамин С, бадемова киселина в комбинация с лимонена киселина. Процедури: Amelania, Cosmelan, Nomelan Cafeico, Mela Peel.
за белези от акне – пилинг с ретиноиди, пирогроздна киселина и TCA (трихлороцетна киселина).

Профилактика против стареене – пилинги с ретиноиди (ще подобрят гладкостта и напрежението

3.Кога не трябва да си правим пилинг?

В повечето случаи правилно избраният пилинг има възстановяващ ефект, но има някои противопоказания за използването на този вид лечение.

Една от тях е кожата, склонна към алергии, към която пилингът може да бъде дразнещ (преди да използвате козметиката, си струва да я опитате върху по-малка част от кожата).

По-добре е да избягвате ексфолиращи процедури преди излагане на слънчеви лъчи, тъй като такава кожа се излага на UV лъчение по-бързо.

Противопоказание за използването на механичен пилинг е и юношеското акне, което може да доведе до обостряне на възпалението.

4.Колко често да се ексфолираме?

Предполага се, че за да има видими ефекти пилингът трябва да се извършва поне веднъж седмично (изключение правят ултразвуковияи химическият).

Ако имате наистина чувствителен тен, можете да го използвате веднъж на всеки 10 дни, а ако кожата ви е плътна и устойчива на всякакви раздразнения, нищо не ви пречи да използвате предимствата на пилинга два или дори три пъти седмично.

5.Рецепти за домашни ексфолианти

Можете да си направите пилинг и у дома. От съставките, които предполагаме, че ще намерите във вашата кухня, можете да създадете ексфолианти за тяло със захар, сол и кафе, както и страхотни ексфолиращи ексфолианти за лице.

Козметиката, приготвена у дома, често дава много по-добри резултати от закупената в аптека.

Нашият любим скраб за лице е този с овесени ядки. За да го направите, ви трябва:

1/3 чаша овесени ядки
1 супена лъжица лимонов сок,
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица зехтин.

Овесения пилинг почиства порите и оставя кожата изключително гладка и свежа.

Използвайте го винаги, когато смятате, че кожата ви се нуждае от изсветляване и тонизиране.
Ами тялото?

Ако смятаме, че кожата ни се нуждае от солидно ексфолиране и обновяване, използваме портокалов пилинг.

За да го приготвите, ви трябват само сокът от половин портокал и 4 супени лъжици царевично нишесте.

Цитрусовите плодове имат отлични стягащи свойства и са източник на витамин С – те перфектно почистват и подхранват кожата, помагат и в борбата с целулита.

Прочетете още :

Проба-грешка или как направих супер ексфолиант за лице

Домашно приготвени ексфолианти

Лесни маски с активен въглен

2 thoughts on “Пилинг за лице – кой е подходящия за вас

  1. Pingback: Кристали и минерали и тяхното вляние - Домашни маски за лице,тяло и коса

  2. Pingback: [Как да използваме масажен ролер за лице ?] - Maskite.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *