Проба-грешка или как направих супер ексфолиант

0
854

Привет, слънчеви момичета!

Докато се препичам на есенното слънце в обедната почивка, реших да Ви разкажа за моя опит с една маска, която беше предназначена за друго, но се получи ексфолиант.

Случаят е следният. Беше една от онези студени вечери, на които сме свидетели от няколко дена, бях си взела един душ и си лежах спокойно на дивана, докато си оглеждах лицето в огледалото. И изведнъж “БАМ! Какво да видя!!??”, мустакът ми беше достоен да се нарече хипстърски.

Веднага се мобилизирах – започнах да търся лепенки, за да махна грозния мустак, но лепенките така и не се появиха (тук ще вметна, че мразя да си го махам с лепенки, защото кожата ми е чувствителна и се обрива). Тогава си казах “Защо пък да не забъркам нещо лепкаво и да пробвам?”

Продуктите бяха следните:

 1-2 ч.л. брашно (аз ползвах от спелта, защото нямах друго)
 1 белтък

Идеята ми беше да се получи лепкава смес, която, след като изтъхне, да бъде премахната от лицето с кръгообразни движения. В моите представи тези кръгообразни движения на сухо щяха да отскубят косъмчетата по лицето.

Ами, забърках продуктите и си намазах лицето. Изчаках около половин час, за да съм сигурна, че е добре изсъхнало, защото прекалих и вместо да намажа тънък слой, сложих доста дебел (може това да ми е била грешката). В процеса на съхнене започвах да чувствам неприятен сърбеж, който обикновено се дължи на изсъхването на кожата.

Започнах на търкам с ръка и си признавам, че болече доста. Самата маска пада на малки парченца или големи трохи. В някои от тях виждах косъмчета, които в последствие разбрах, че не са само от мустака, но и мъхчета от останала част от лицето.

Крайният резултат ли?

Имах си мустак, както преди маската, но мъхчетата по лицето ги нямаше, а кожата ми беше изключително мека, гладка и свежа.

След този екстра ексфолиант си сложих серум и хидратиращ крем и се чувствах страхотно. Е, на следващия ден си купих лепенки и си махнах нежелания приятел.

Бих повторила този ексфолиант!! А Вие споделете с мен, ако се решите да го пробвате.

Желая Ви прекрасен ден! 🙂

Остави ми коментар :)

Please enter your comment!
Моля, въведете Вашето име тук