Контуриране на лице- как да го направите стъпка по стъпка?

контуриране на лице

Здравейте ,слънчеви момичета ?

Днес ще си говорим за контуриране на лице

Контурирането на лице се извършва най-добре с влажна гъба за грим или специални четки за смесване. Можете да закупите готов комплект за контуриране или да закупите всяка от козметичните продукти поотделно.

Мокрото контуриране ви позволява оптически да оформите лицето си и да подчертаете форми на лицето си ,които харесвате – оптически да стесните носа, да подчертаете линията на челото или омекотите линията на брадичката.

За да го направите, се нуждаете от козметика с течна, кремообразна консистенция и гъба за грим или четки за смесване с плътен косъм.

Контуриране на лице – предимства и недостатъци

контуриране

Мокрото контуриране ви позволява да избегнете грозни петна по лицето, което се случва доста често при сухо контуриране – хлабавите консистенции са много по-трудни за разтриване и смесване – кремообразните могат да се търкат, докато се слеят идеално с кожата. Какво означава? Много по-лесно е да се постигне естествен преход между отделна козметика и цветове.

Друго предимство е, че ако гримът направен с течни продукти е правилно фиксиран, той може да издържи до няколко часа в перфектно състояние.

За съжаление този тип контуриране на лицето има и недостатъци. На първо място, това изисква много прецизност – слагане на продуктите на правилните места и внимателното им сливане е по-трудно, отколкото да напудрите бузите си с насипен продукт. Второ, това е трудоемко – всеки етап отнема много време.

Внимание! Лесно е да се прекали с мокрото контуриране. Очевидно е, че колкото повече козметика сложите, толковапо -голям ефект ще има .. Лесно е обаче да преминете границата и да направите лицето да изглежда изкуствено и следователно непривлекателно.

Контуриране на лице – стъпка по стъпка

Стъпка по стъпка предлагаме как да направите мокро контуриране.

  1. Основа
  2. На тонизирана и овлажнена кожа на лицето нанесете основа за грим. Това не само ще удължи дълготрайността на грима, но и ще улесни нанасянето на фон дьо тен и друга кремообразна козметика – те ще се разнесат по-добре.

В зависимост от типа кожа и ефекта, който искате да постигнете с контуриране, посегнете към основа, която осветява, матира или коригира зачервяванията.

Нашият съвет за правилно контуриране: ако имате мазна или комбинирана кожа, просто нанесете серума преди нанасяне на основата (не използвайте повече крем за лице).

  1. Основа за грим
  2. Нанесете фон дьо тен. Имайте предвид за чувствителните зони като челюстта и брадичката – за естествен ефект плъзнете фон дьо тена по целия път около врата и се уверете, че цветът се съчетава идеално с цвета на кожата.
  3. Нанесете фон дьо тена с влажна гъба за грим – ефектът ще бъде най-естествен (фон дьо тена, нанесен с пръсти, може да свети при нанасяне на следващите слоеве козметика – този трик работи само ако нанесете само флуида върху лицето си).
  4. Праймер за лице
  5. За мокро контуриране са ви необходими 2 коректора (и двата течни): изсветляващ и тъмен. Със тях ще прикриете всякакви несъвършенства и зачервявания.

Използвайте коректор, който ще бъде с нюанс по-светъл от цвета на фон дьо тена, за да озарите лицето си. Нанесете го под очите, по протежение на носа, центъра на брадичката и центъра на челото (точно като на снимката по-долу).

Смесете коректора с фон дьо тена с помощта на малка четка с дебел косъм – границите на цветния преход не трябва да се виждат. Не забравяйте, че колкото по-малка е четката, толкова по-прецизно е контурирането.

контуриране на лице
  1. Бронзираща пудра
  2. Мокрият контуриращ бронзант трябва да е матов, със студен нюанс и с 2 тона по-тъмен от фон дьо тена. Нанесете го под скулите – начертайте права, дебела линия и нанесете четка нагоре.

Нанесете бронзанта на местата, които искате да коригирате – отстрани на челото, по линията на челюстта или точно под него. Не забравяйте, че там, където нанасяте бронзант, отслабвате и „скривате“ малко тази част от лицето.

Стик ще бъде удобен мокър контуриращ бронзант.

контуриране
  1. Руж
  2. Ружът съживява лицето и му придава сияен вид. Усмихни се! Нанесете ружа върху най-изпъкналите части на бузите.

Струва си да припомним, че мокрият руж за контуриране не трябва да е розов – той трябва да бъде съобразен с тена и … сезона. През пролетта и лятото цветовете, базирани на прасковени и коралови тонове, работят по-добре, а през зимата всички тези с нотка на розово.

  1. Хайлайтър
  2. Въпреки че вече сте използвали подчертаващ коректор, време е за този допълнителен блясък. Посегнете към любимия си хайлайтър (тук ще работи и този под формата на стик) и с него подчертайте скулите, веждата, лъка на купидон и върха на носа. Гримът ще придобие многоизмерен, секси завършек.
  3. Прах
  4. Струва си да запазите кремообразната и течна консистенция на продуктите за грим. Можете да използвате спрей фиксатор (за съжаление може да запуши порите, така че няма да работи за проблемна кожа) или да използвате прозрачна пудра. Нанесете го в малко количество с широка пухкава четка.
  5. Комплекти за мокро контуриране
  6. Във всяка аптека и парфюмерия можете да закупите готов комплект за мокро контуриране на лицето. Те са много популярни от марките Sleek, NYX, Golden Rose или Make Up Revolution.


Прочетете още:

Нефритен ролер за лице – как да го използваме?

2 thoughts on “Контуриране на лице- как да го направите стъпка по стъпка?

  1. Pingback: 4 Домашни маски за лице с алое вера - Maskite.net

  2. Pingback: Гуа ша масаж всичко , което трябва да знаем - Maskite.ne

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *