4 Домашни маски за лице с алое вера

алое вера

Здравейте слънчеви момичета, днес реших да си поговорим за алое вера

Алое вера е ефективно, естествено лекарство за акне и грижа за кожата, достъпно веднага. Благодарение на богатството на ценни активни вещества, това , наред с други има силни противовъзпалителни и антибактериални свойства, ускорява регенерацията на епидермиса, изсветлява белезите и инхибира секрецията на себум. Разберете за домашни рецепти за маски за лице от алое вера срещу акне, благодарение на които ще можете да се радвате на гладка кожа без обезцветяване.

Когато се използва за акне, алое вера може да направи чудеса. Това невероятно растение е пълно с витамини (А, С, Е, В група) и минерали (калций, магнезий, цинк, натрий, калий, желязо). Също така съдържа аминокиселини и полизахариди, полипептиди, салицилова киселина, органични киселини и ценни ензими, които бързо се абсорбират от клетките на кожата.

Как действа алое вера при акне?

алое вера за лице

Алое има изключително силно противовъзпалително и антибактериално действие. В допълнение, той перфектно овлажнява кожата и успокоява раздразненията.

Алоето подпомага и регенерацията на епидермиса – ускорява образуването на нови клетки, благодарение на което всички рани и драскотини зарастват по-бързо. Освен това изсветлява белезите и инхибира секрецията на себум.

Как да използвате алое вера за акне?

Можете да използвате алое вера под формата на гел маска върху цялото лице или само на място, например при гнойни лезии и пъпки. Първите ефекти трябва да забележите почти веднага – кожата ще възвърне здравия си блясък, възпаленията ще бъдат облекчени, а несъвършенствата ще станат по-малко видими.

Домашни маски за лице с алое и акне – рецепти

Домашна маска за лице с алое вера със сода за хляб за всеки тип кожа :

смесете супена лъжица каша от алое със супена лъжица сода за хляб. Нанесете маската върху кожата на лицето си за 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.Хубаво е да се прави няколко пъти седмично

Маска с алое вера за лице с мед:

за блестяща кожа смесете една чаена лъжичка каша от алое с една чаена лъжичка мед. Нанесете маската върху лицето си за 20 минути. След това време изплакнете с хладка вода.

Маска с алое вера с протеин:

Разбийте белтъчната пяна на едно яйце до твърдост и я смесете с две чаени лъжички пулпа от алое вера. Нанесете двете съставки върху лицето си. След 10 минути изплакнете с топла вода.

Маска от алое за акне и суха кожа с краставица:

маска с алое вера

смесете половин прясна краставица с три чаени лъжички каша от алое. Оставете сместа върху лицето си за 15 минути и я отмийте.

Как да си направим тест за алергия към алое?

Преди да нанесете маската върху лицето си, не забравяйте да проверите дали не сте алергични към алое. Въпреки че месото, получено от вътрешната страна на листа, рядко е алергично, понякога се случва готовите гелове от алое да имат такъв ефект.

Как да извършите теста? Нанесете гел от алое вера върху деликатната кожа в извивката на лакътя или зад ухото и изчакайте 24 часа. Ако през това време няма зачервяване или сърбеж и кожата изглежда здрава – можете да нанесете маска.

Как да изберем най-доброто алое вера за домашни маски?

От домашно отглежданите растения от алое вера, растенията от вида Алое вера са най-подходящи за козметика.

За козметични цели най-добрите стъбла на растенията са тези, които са на възраст най-малко 2 години, но по-повече от 5. През този период от живота на растенията плътта има всички свойства, описани по-горе.

Не поливайте растението, от което сте отрязали листата в продължение на 2 седмици. Сложете нарязаните листа в хладилник и оставете да престои за 24 часа.

Издълбайте месото от стъблото на алое вера, след като го отрежете. Може да се използва директно върху кожата. Можете също така просто да разнесете листата върху кожата или да я миете два пъти на ден с пулпа от алое, разтворена в минерална вода.

Можете също да закупите алое вера в дрогерии, аптеки и билкари. Ще платите за него от 15 до дори 60 лв. Струва си да се отбележи, че съдържанието на алое в самия препарат е около 98-99%. Колкото по-малко допълнителни съставки съдържа, толкова по-добре.

Не трябва да съдържа силни консерванти (самото алое е естествен консервант), оцветители и други химикали (например алкохол, глицерин)

Пиене на сок от алое вера за акне

Освен да търкате кожата с месестата част на листата от алое и да използвате маски, си струва да пиете и сок от алое, който можете да закупите в магазините за здравословни храни и аптеките, за да подсилите ефекта. Подпомага храносмилането и чревната функция, пречиства организма от токсини и има положителен ефект върху имунитета.

За най-добри резултати го пийте мин. 3 пъти на ден за мин. 2-3 месеца.

Контуриране на лице- как да го направите стъпка по стъпка?

Нефритен ролер за лице – как да го използваме?

Как се прави масаж на лице

2 thoughts on “4 Домашни маски за лице с алое вера

  1. Pingback: Гуа ша масаж всичко , което трябва да знаем - Maskite.ne

  2. Pingback: Свойства и ползи от Алое вера гел - Maskite.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *