Кристали и минерали и тяхното вляние

кристали

Здравейте , Слънчеви момичета ?

Напоследък се говори много за всякакви джаджи изработени от кристали и минарели и за тяхното лечебно действие.

Затова реших днес да проверим тяхните свойства.

Естествени, полускъпоценни и скъпоценни камъни, минерали, кристали – има много имена и подкатегории, но всички те са необикновен дар на земята, който се използва от човека от дълго време. Какви кристали и минери могат да ни повлияят и защо стават все по-популярни, ще се опитам да отговоря днес.

Естествените кристали и минерали в живота ни

Очарованието към естествените камъни е старо като света.

Човечеството отдавна се интересува от техните свойства и вярва в тяхната езотерична и про-здравна сила.

В алтернативната медицина/ естествените камъни са били използвани за подпомагане на различни заболявания, но египтяните и римляните са използвали енергията на камъните и за собственото си развитие или за задълбочаване на връзката си със себе си.

Днес от време на време нови хора някак си намират естествени камъни в живота си и започват да се интересуват от тях и да изследват техните свойства.

Естествените кристали и минерали и тяхното влияние върху човека

Човек с камък има едно общо нещо: те са енергиен носител.

Когато сте ядосани или имате негативни мисли, вие носите и излъчвате ниска енергия.

От друга страна, когато се радвате, помагате на другите и мислите позитивно, вие генерирате висока енергия.
Естествените камъни, от друга страна, могат да абсорбират тази енергия, да ви помогнат да трансформирате енергията си, но и да засилят вашите вибрации.

Естествените камъни могат да засегнат хората на различни нива. Ние решаваме за какво бихме искали да ги използваме.

Трябва да се спомене обаче, че камъните не са заместител на лечението, а могат само да го подпомагат.

Ето защо, ако имате някакви съмнения относно здравето си, посетете лекар.

Естествените кристали и минерали и тяхното въздействие върху психиката

Всеки камък има малко по-различни свойства и действия.

минерали

Тигровото око -защитава собственика си в трудни ситуации, когато има стрес и тревожност. Засилва се в процеса на промени и ви позволява да видите силата и самочувствието си. Ако имате нужда от по-голямо чувство за сигурност и концентрация върху целите си – носете тигрово око.

Аметистът например, поддържа емоционалния баланс. Ако чувствате, че емоциите ви завладяват повече от веднъж или ви е трудно да ги изразите и да ги оставите да говорят, аметистът може да ви бъде помощник. Препоръчва се за свръхчувствителни хора, които биха искали да превърнат чувствителността си в предимство.

кристали и минерали

Лунният камък, от друга страна, може да бъде опора, когато трябва да се успокоим, да погледнем вътре в себе си, а също и когато искаме да развием естествения си потенциал. Засилва склонността да мечтаем, което ни улеснява да разберем житейската си страст. Той ни предпазва от фалшиви хора и всякакви опасности.

Ако търсите естествен камък за себе си, струва си да се интересувате от бижута, направени с използването на такива камъни.

Лично аз съм фен на магазин Fshion-cactus.com, който създава гривни с различни естествени камъни, съобразявайки се с вашия зодиакален знак.

кристали и минерали

Естествени камъни и тяхното благоприятно въздействие върху здравето

Всеки естествен камък има и своите полезни за здравето ефекти, използвани при неконвенционално лечение. Като пример ще ви дам още три естествени камъка.

Ахатът например се препоръчва за бъдещи майки, защото има благоприятен ефект върху женската полова система. Освен това се използва и при диабет и храносмилателни разстройства.

Използването на нар засяга сърцето и цялата кръвоносна система. Освен това се препоръчва при сексуални проблеми.

Жадеитът, от друга страна, е естествен камък, който се използва за лечение на проблеми в стомаха и червата, както и заболявания на пикочния мехур.

След като започнете да опознавате силата на камъните и да научите за техните свойства, е трудно да спрете. Кажете ми, ако вече имате свои собствени естествени камъни или може би просто искате да започнете своето приключение с тях?

Прочети още :

Пилинг за лице – кой е подходящия за вас

Химичен пилинг за лице с трихлороцетна киселина – какво представлява ?

Карбонов пилинг – какво е и какъв ефект има върху кожата ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *