5 маски за коса с мая

маски за коса с мая

Търсите перфектната домашна маска за коса, за да придадете на косата си здрав вид?

Е, не търсете повече ето 5 маски за коса с мая!

Точно така – можете да създадете луксозна маска за коса „направи си сам“ с този обикновен кухненски продукт.

маски за коса с мая

Това е лесно и достъпно, освен това ще ви накара да изглеждате и да се чувствате страхотно за нула време. Маята се използва като естествена помощ за красота от древни времена и сега можете да се възползвате от предимствата й, без да се налага да напускате дома си.

И така, нека започнем да създаваме подхранваща и невероятно миришеща маска за коса с мая!

Мая в козметиката

Маята е съставка, която се използва в индустрията за красота от години. Но знаете ли, че тя не е добра само за печене на хляб – може да се използва, за да направите косата си по-мека, блестяща и по-здрава?

домашни маски за изтощена коса

Точно така: маята може да се включи в различни домашно приготвени маски за коса, което ги прави супер ефективни за осигуряване на завидни резултати.

Използването на маска за коса с мая е лесно и рентабилно. Всичко, от което се нуждаете, са някои основни съставки като обикновено кисело мляко, мед и топла вода – плюс пакетче мая.

След като смесите всички съставки заедно, докато образуват гъста паста, можете да нанесете маската върху скалпа си и да я оставите да действа 20 минути, преди да я изплакнете с хладка вода. Правейки това веднъж или два пъти седмично, ще получите невероятни резултати!

Маята е пълна с витамини, минерали и протеини, които подхранват косата от корена до върха – създавайки идеална среда за здравословен растеж. Също така помага в борбата с пърхота и други заболявания на скалпа, като регулира производството на себум.

Плюс това, използването на дрожди вместо търговски шампоани означава по-малко агресивни химикали, които се абсорбират в косите ви!

Ако искате да имате красива коса, без да харчите твърде много пари или време, тогава защо не опитате домашна маска с мая?

Ще бъдете изумени колко бързо вашите коси се превръщат в меко, блестящо съвършенство!

Какво съдържа маята

Чували ли сте за домашни маски за коса с мая? Е, ако не сте, ви очаква истинско удоволствие!

Дрождите съдържат всички видове фантастични свойства, които могат да ви помогнат да извадите най-доброто от вашите кичури. И така, какво съдържа маята, което я прави толкова полезна? Нека да разгледаме!

Най-важният компонент в дрождите са протеините. Тези протеини помагат за укрепване и защита на косата от увреждане или матова.

Освен протеини, в дрождите присъстват и незаменими мастни киселини. Мастните киселини са чудесни за кондициониране на косата и поддържането й овлажнена и здрава.

Маята също съдържа витамини и минерали като витамин В12, витамин Е, цинк, селен и магнезий. Витамин В12 помага за насърчаване на растежа на косата, докато витамин Е помага за защита на кичурите от увреждане, причинено от свободните радикали. Цинкът е от съществено значение за здравето на скалпа, докато селенът помага за предотвратяване на пърхот. И накрая, магнезият осигурява подхранване както на скалпа, така и на кичурите коса.

И така, ето го – по-отблизо какво прави маята толкова полезна, когато става въпрос за грижа за вашите ключалки! Не е чудно защо домашните маски за коса с мая стават все по-популярни сред любителите на красотата; те предлагат лесен начин да дадете на вашите коси допълнителен тласък на подхранване!

Какви са ефектите от използването на маска за коса с мая?

Маските с мая стават все по-популярни сред тези, които търсят естествен начин за подхранване на косата. Но какви точно са ефектите от използването на такъв? Е, много са!

Като за начало маята помага за овлажняване и придаване на блясък на вашата грива. Също така помага за изглаждане на грубите петна, като прави косата ви по-мека и по-послушна. Освен това може да помогне в борбата с пърхота и да намали възпалението на скалпа.

Освен всичко това, използването на маска с мая може да помогне за намаляване на цъфтящите краища и накъсването. Това се дължи на високото съдържание на протеини, което помага за укрепване на всеки отделен кичур коса. Освен това, редовната употреба може да подобри цялостното здраве на вашия скалп чрез подпомагане на здравословния бактериален растеж и възстановяване на рН баланса.

Нещо повече, когато се използва като дълбоко кондициониращо лечение, маската с дрожди може да ви помогне да защитите вашите кичури от увреждане на околната среда, като излагане на слънце или замърсяване на въздуха. Освен това може дори да помогне за предпазване от определени видове косопад, като алопеция или мъжка плешивост.

Използването на маска с мая е ефективен начин да получите меки, блестящи кичури, като в същото време поддържате здравето на скалпа – нещо, което всички можем да използваме в днешно време! Така че защо не опитате? Косата ви ще ви благодари за това!
Използването на маска за коса с мая може да бъде чудесен начин да подхраните и овлажните косата си. Съдържа основни витамини, минерали и протеини, които помагат за укрепване на нишките и ги предпазват от увреждане.

Освен това помага за увеличаване на обема на косата ви, правейки я да изглежда здрава и жизнена. Аз лично видях подобрение в структурата на косата си, мекота и блясък след използването на тази маска.

домашни маски за суха коса

Маска за коса с мая за мазна коса

Една проста маска за коса с мая ще облекчи от прекомерното съдържание на мазнина по косата, но няма да изсуши епидермиса на главата, ще намали проявите на пърхот и ще осигури на косата свежест и чистота поне за един ден. Препоръчителната продължителност на курса е 10-12 процедури с почивка на 1-2 от дена.
Съставки:

захар – 1ч. лъжица;

суха или прясна мая – 50 г (около 2-х чл. лъжици);

вода – 0,5 чаша;

яйчен белтък – 1 бр.

Начин на приготвяне :

Залейте маята с топла преварена вода.

Добавете захарта, разбъркайте малко.

Оставете продукта да набъбне на топло място за половин час.

Разбийте белтъците с вилица, докато се появят мехурчета.

Свържете с него активирана мая.

Втрийте маската в кожата на главата.

Разпределете останалата част от сместа на кичури.

Увийте къдриците с полиетилен и кърпа.

Изплакнете след 1 час.

Маска за коса с мая за суха коса

Най-добрият начин за дълбоко овлажняване на косата и скалпа е прилагането на растителни масла. На тяхна основа се правят най-простите маски за коса с мая. Рициново, бадемово, маслиново или репейно масло се загрява на водна баня със захар (до пълно разтваряне) и се смесва с гъбична култура за подуване. Това означава, че смазва къдриците по цялата дължина на 20-30 минути.

Подхранваща маска за коса с мая за увредена коса

съставки:

мляко – 0,5 чаша;
Мая – 2 чл. лъжици;
мед – 1 ч. лъжица;
яйчен жълтък (суров) – 1 бр.
Начин на приготвяне

Загрейте млякото, изсипете маята.
Разбийте жълтъка с меда.
Когато върху млякото се появи „шапка“ (15-20 минути), смесете компонентите.
Сместа нежно нанесете върху корените на косата и скалпа, масажирайте.
Разпределете останалата маска по върховете.
След 40 минути измийте косата с топла вода и шампоан.

Маска за коса с мая за боядисана коса


Описаният козметичен продукт ще придаде блясък на косата и ще подчертае цвета им след първата употреба. Използването на маска с мая от 10-15 процедури не само ще осигури външна трансформация на косата, но и ще излекува кожата на главата. Нишките ще бъдат по-еластични, по-здрави и много по-дебели, защото се активират „спящите“ фоликули.

съставки:

мляко – 1 чл. лъжица;
Мая – 2 чл. лъжици;
мед (течен) – 2 чл. лъжици.

Приготвяне и използване

Смесете топлото мляко с меда, докато се разтвори напълно.
Изсипете разтвора на маята.
Оставете за 20 минути на топло място.
Разбъркайте състава.
Нанесете агента върху цялата дължина на къдриците.
Изолирайте главата с пластмасова капачка.
Измийте нишките след 1,5 часа.
Маска за растеж на косата с мая
Стимулантите съдържат дразнещи храни. Те предизвикват леко усещане за парене, което показва увеличаване на кръвообращението. Маски с мая за бърз растеж на косата те помагат да направите косата по-дебела и по-обемна, но дължината на къдриците ще се увеличи стандартно с 1-1,5 см на месец. Преди да използвате такива агенти, препоръчително е първо да тествате за алергична реакция.

Маска за коса с мая и горчица

съставки:

мляко – 0,5 чаша;
мая – 50-60 g;
захар – 1ч. лъжица;
горчица на прах – 1 ч. лъжица;
мед – 1 бр. лъжица.
Приготвяне и използване

Залейте маята с топлото мляко и добавете захарта, разбъркайте.
Оставете разтвора за 30-45 минути.
Смелете горчицата в мед до гладкост.
Когато маята набъбне, смесете компонентите.
Втрийте получената маска в скалпа и „разтегнете“ по кичурите, заобикаляйки върховете.
Топли къдрици целофанова шапка.
След 30-60 минути (вижте усещанията) измийте косата си.

Така че, ако търсите изцяло естествено решение, за да придадете на косата си малко блясък, опитайте маска за коса с мая! Няма да съжалявате!

Прочетет още:

One thought on “5 маски за коса с мая

  1. Pingback: Няколко идеи за прическа с плитки - Домашни маски за лице,тяло и коса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *