4 маски с арганово масло за коса

арганово масло

Независимо дали имате къдрава, права или вълниста коса, използването на маска за коса с арганово масло може да бъде ключът към по-здрави и блестящи кичури.

Аргановото масло е натурален продукт, произведен от ядките на арганово дърво, произхождащо от Мароко. Има много ползи за вашата коса и скалп, които го правят идеална съставка за маски за коса.

арганово масло

В тази статия ще се потопим в това какво прави аргановото масло толкова специално и как можете да го използвате в маска за коса, за да подобрите здравето и външния вид на вашите кичури.

Аргановото масло е пълно с мастни киселини, антиоксиданти и витамин Е, които подхранват скалпа ви и възстановяват щетите, причинени на косата ви от топлинно оформяне или боядисване. Освен това е доказано, че намалява къдренето и цъфтящите краища, като ви придава по-елегантен вид.

Освен това неговите омекотяващи свойства поддържат косите ви хидратирани и им придават лъскав блясък.

С всички тези предимства, не е чудно защо аргановото масло бързо се превръща в една от най-добрите съставки в продуктите за грижа за косата!
Добре ли е аргановото масло за маска за коса?

Аргановото масло е известно с многото си предимства, когато става въпрос за грижа за косата. Той е богат на антиоксиданти и линолова киселина, което го прави ефективен овлажнител и балсам за сухи, чупливи кичури.

Аргановото масло може да предпази косата от топлинно увреждане и да засили блясъка, което го прави чудесна съставка за подхранваща маска за коса.

Прилагането на арганово масло като маска за коса е лесно и лесно. Започнете с мокра или влажна коса, която е била току-що измита с шампоан и кондиционирана. Вземете малко количество арганово масло в дланите си и разтрийте, за да го затоплите, преди да нанесете равномерно по цялата дължина на косата.

Не забравяйте да обърнете специално внимание на краищата, които са склонни да изсъхнат и да се нацепят поради повреда от инструменти за оформяне или фактори на околната среда.

След като нанесете маслото върху цялата си глава, използвайте гребен с широки зъби или четка, за да осигурите равномерно разпределение на продукта по цялата грива.

Оставете маската да действа 10 минути, преди да изплакнете обилно с хладка вода. Резултатът? Сияйно здрава коса, която изглежда мека и хидратирана!

Използването на арганово масло като редовна част от вашата рутинна грижа за косата може да помогне за предпазване от накъсване поради стилизиращи инструменти, фактори на околната среда като излагане на слънце, вятър или ниски температури или просто ежедневно износване и разкъсване от четкане и разресване на кичури.

За най-добри резултати използвайте това естествено средство веднъж седмично – вашите кичури ще ви благодарят!

Как се прави маска с арганово масло за коса?

маски с арганово масло за коса

Аргановото масло е чудесно допълнение към всяка маска за коса. Съдържанието на витамин Е помага за подхранване на скалпа и намаляване на възпалението, докато мастните киселини помагат за предотвратяване на накъсването.

Въпреки това, да направите своя собствена маска за коса с арганово масло е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

За да направите ефективна и хидратираща маска за коса с арганово масло, ще ви трябват правилните съставки и малко подготвителна работа.

Първо съберете необходимите съставки: арганово масло, мед, гел от алое вера, кокосово масло или зехтин и кисело мляко (по избор). Уверете се, че използвате само чисти съставки, които са нерафинирани и органични, ако е възможно. Ще ви трябват и купа и бъркалка за смесване на съставките.

След това смесете всички съставки заедно в купа, докато се образува гъста паста. Започнете с 1/4 чаша арганово масло и бавно добавете останалите съставки, докато достигнете желаната консистенция.

За допълнителна влажност можете да добавите 1-2 супени лъжици мед или гел от алое вера към вашата смес. Ако имате суха коса, опитайте да добавите супена лъжица кокосово или зехтин. В зависимост от вашите предпочитания можете също да добавите 1/4 чаша обикновено кисело мляко за допълнителна доза хидратация.

След като всичко се смеси добре, нанесете го равномерно върху влажната коса от корена до върха с ръце или четка.

Оставете да действа 15-20 минути, преди да го изплакнете с хладка вода и да измиете с шампоан, както обикновено. За най-добри резултати използвайте тази маска за коса поне веднъж седмично – и не забравяйте да си направите хубав масаж на скалпа, докато чакате!

При редовна употреба тази домашна маска за коса с арганово масло ще ви помогне да подхраните вашите фоликули и да ги поддържате здрави и силни!

Трябва ли да нанасям арганово масло върху суха или мокра коса?

Чудили ли сте се дали аргановото масло трябва да се нанася върху мокра или суха коса? Това е често срещан въпрос и такъв, който има много различни отговори. Прилагането му върху всеки тип коса може да има своите предимства, но има някои важни неща, които трябва да имате предвид, преди да вземете решение.

Нека да разгледаме предимствата и недостатъците на прилагането на арганово масло както върху мокра, така и върху суха коса.

Когато се нанася върху мокра коса, влагата в косъма помага на аргановото масло да проникне по-лесно в кичурите, което води до по-добра хидратация и подхранване на вашите коси.

В допълнение, използването на маслото върху мокра коса му дава време да се разнесе правилно върху всичките ви кичури, което позволява равномерно покритие навсякъде.

От друга страна, ако го нанесете върху влажна коса, която не е напълно суха, това може да доведе до натрупване на продукта и омазняване.

Нанасянето на арганово масло върху суха коса може да бъде също толкова полезно, колкото използването му върху мокри коси. Това помага да се запечата влагата във вашите кичури, без да ги утежнявате или омазнявате.

Освен това, тъй като в този метод на нанасяне няма вода, естествените масла в скалпа ще останат непокътнати и няма да бъдат отстранени или отмити, както биха направили, ако го нанесете върху влажна или мокра коса.

Въпреки това, ако искате максимална хидратация и подхранване на вашите кичури, нанасянето му върху влажни кичури може да е по-подходящо за вас.

В крайна сметка това се свежда до лични предпочитания, когато решавате дали да нанесете арганово масло върху мокра или суха коса – и двата метода могат да дадат положителни резултати, ако се прилагат правилно!

Така че давайте напред и експериментирайте с това, което работи най-добре за вас – вашите кичури ще ви благодарят!
Колко време можете да оставите маската за коса с арганово масло?

След като разбрахме значението на аргановото масло за маски за коса, следващият въпрос, който трябва да обмислим, е колко дълго може да се остави.

Първо и най-важно е да се отбележи, че времето, през което маската с арганово масло трябва да остане върху косата, зависи от конкретните нужди на индивида. Например, ако имате суха или чуплива коса, може да искате да оставите маската в косата си по-дълго от някой с мазна коса.

По принцип маската с арганово масло трябва да се остави в косата поне 15 минути. Това ще даде на косата ви достатъчно време да абсорбира всички полезни хранителни вещества от аргановото масло.

Въпреки това, можете да увеличите това време, ако е необходимо. Например, ако търсите по-интензивно лечение за вашата суха и увредена коса, оставянето на вашата маска с арганово масло за една нощ може да осигури още по-добри резултати.

Когато използвате маска с арганово масло като част от обичайната си рутина за красота, най-добре е да започнете, като я прилагате веднъж седмично и след това коригирайте честотата според това, което работи най-добре за вас и вашия тип коса.

Освен това се уверете, че винаги използвате балсам след измиване на маската, за да запазите влагата и да запазите кичурите си меки и здрави.

Без значение кой метод или честота на нанасяне работи най-добре за вас, винаги помнете, че когато използвате какъвто и да е продукт или третиране на косата си, е важно да изберете такъв, специално формулиран за вашия конкретен тип коси, за да получите оптимални резултати и да избегнете потенциални щети или раздразнение.

Лесни маски за коса с арганово масло

маски с арганово масло за коса


Маска за коса с арганово масло, хибискус и етерично масло от розмарин

Вземете 2 супени лъжици арганово масло.
Вземете 6 цветя от червен хибискус. Откъснете и отделете листенцата им.
След това започнете със загряване на аргановото масло за няколко минути и го оставете настрана да изстине.
След това измийте цветните листенца на хибискус и ги поставете в мелница.
Извадете цветния прах от хибискус от мелницата и го поставете в купа за смесване.
Сега добавете аргановото масло в купата.

Добавете 3-4 капки етерично масло от розмарин.
Смесете добре всички съставки.
Можете дори да добавите яйце към сместа, ако искате да придадете естествен блясък на косата си.

Нанесете тази маска за коса с ръце, като започнете от корените и стигнете до краищата на кичурите.

Освен това нежно масажирайте скалпа си с кръгови движения, ако не сте добавили яйцето.
Оставете маската да действа около 25-30 минути и я отмийте с хладка вода.
За най-добри резултати прилагайте тази маска за коса веднъж седмично.

Маска за коса с арганово масло, кокосово масло и мед

Вземете 4 супени лъжици кокосово масло.
Вземете 2 супени лъжици органичен мед.
Започнете с добавяне на кокосово масло и мед в тенджера и ги загрейте на слаб огън за няколко минути, след което оставете сместа да се охлади малко.
Изсипете сместа в купа за смесване.
Сега добавете 2 супени лъжици арганово масло в купата.
За освежаващ аромат и допълнителни ползи можете да добавите и етерично масло от мента.
Комбинирайте добре всички съставки.
За лесно нанасяне разделете косата си на четири части и нанесете тази маска върху всяка част една по една. Не забравяйте да се съсредоточите върху сухи кичури коса и тънки краища.
Оставете маската да действа около 30 минути.
Изплакнете го с вода, последвано от измиване на косата с мек шампоан.
За да постигнете желаните резултати, прилагайте тази маска за коса веднъж или два пъти седмично.

Маска за коса със зехтин, алое вера и арганово масло

Вземете 2 супени лъжици чист гел от алое вера в купа.

Към това добавете една супена лъжица зехтин и 1-2 супени лъжици арганово масло.

Смесете заедно, за да приготвите тази маска за коса с арганово масло. Нанесете върху целия скалп и косата.

домашни маски за коса с кокосово масло

Оставете да действа 30-40 минути.

Измийте с мек шампоан и нанесете отново тази маска за коса с арганово масло два пъти седмично.

Маска за коса с рициново масло, кокосово мляко и арганово масло

Вземете две супени лъжици арганово масло и добавете към тях една супена лъжица рициново масло.

Също така добавете малко прясно кокосово мляко и смесете съставките, за да приготвите маската за коса с арганово масло.

Масажирайте го в скалпа, както и по дължината на косата.

Накиснете кърпа в топла вода и изстискайте излишното.

Увийте го около главата си и изчакайте 30-40 минути.

Използвайте мек шампоан, за да го измиете. Нанасяйте повторно тази маска за коса с арганово масло два пъти седмично.


Да, аргановото масло е чудесно за маски за коса! Това е естествена, подхранваща съставка, която може да направи косата ви по-мека и блестяща.

За да направите маска за коса с арганово масло, смесете маслото с други съставки като мед или авокадо, за да създадете консистенция, подобна на паста.

За най-добри резултати трябва да нанесете маската върху влажна коса. Оставете го да действа около 10-15 минути, преди да го изплакнете.

С редовна употреба на маска за коса с арганово масло ще можете да поддържате косите си здрави и красиви!

Така че давайте напред и опитайте това невероятно природно лекарство – няма да съжалявате!

One thought on “4 маски с арганово масло за коса

  1. Pingback: Няколко идеи за прическа с плитки - Домашни маски за лице,тяло и коса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *