Възстановяваща маска за коса

0
2374

Здравейте, слънчеви момичена!

Летните дни са към своя край, а с тях и есенната прохлада започна да зачестява.

Днешният пост ще бъде експресен и кратък, но пък след него косата Ви ще възвърне своя блясък.

Ще посветя тази възстановяваща маска за коса на онези изтощени от слънчевите лъчи, морските вълни и дивите летни нощи коси. Маската също е много подходяща за сухи и боядисани коси.

Необходимите продукти са:

  • 4 ч.л. Розова хума
  • 2 с.л. Флорална вода от Нероли
  • 2 ч.л. Масло от Авокадо
  • 2 ч.л. Сусамово масло

Розовата хума е комбинация от червена и бяла хума, което я прави по-щадяща. Розовата хума е богата на желязо и минерали и нанасяйки я редовно има свойството да „изсмуква“ токсините, натрипани в скалпа и да го подхранва с минерали. Крайният ефект е мека и гладка коса.

Флоралната вода от Нероли има противовъзпалително и тонизиращо действие. Богата на витамин Ц, водата от Нероли подпомага регенерирането на клетките и стимулира образуването на колаген. При редовната ѝ употреба, ще кажете чао на начената коса и раздразнен скалп.

Да се избягва от хора, страдащи от сърдечна недостатъчност.

Както вече, може би, знаете от други мои публикации, маслото от авокадо е богато на много витамини (А, Б1, Б2, Б5, Ц, Д, Е), както и Калий, Лецитин и Хлорофил, което помага за превентирането на остаряване и изтощаване на скалпа.

Специално Лецитинът, подпомага образуването на колаген, което стимулира по-бързото израстване на нова коса.

Маслото от Сусамови семки има свойството да отблъсква слънчевите лъчи, създавайки защитен свой около косъма, затова е добре да се използва през цялото лято.

Смесете добре всички продукти и бъркайте, докато получите гладка и пухкава смес. Нанесете в корените на мокра коса и масажитайте като постепенно нанасяте по дължината на косата. Оставете за 20-30 минути и измийте, както обикновено.

Прилагайте маската един път в седмицата, докато косата възвърне блясъка си.

Желая Ви много слънце в душите! 🙂

 

 

Остави ми коментар :)

Please enter your comment!
Моля, въведете Вашето име тук