4 – идеи за домашна маска за лице с краставица

маска за лице с краставица

Здравейте ,Слънчеви момичета ?

Наближават едни от най-красивите празници и е много важно ние и нашата кожа да блестим ,да се чувстваме свежи ,за да можем да им се насладим.

Също така е подходящ момент да се откажете от тежката, многоетапна грижа за кожата и да изпробвате по-естествени решения за красота.

Откъде е добре да започнем регенерация на кожата на лицето?

От домашна маска за лице с краставици разбира се!

Ако експериментираме със собствено приготвени смеси за лице, най-често решаваме да си направим домашни маски, чиито съставки обикновено се намират в домашния ни килер. Маска със сода или желатинова маска правят чудеса с лицата ни. В по-хладните дни с нетърпение посягаме към маски, съдържащи краставица – изключително универсален зеленчук, чийто потенциал отдавна е оценен от козметичната индустрия.

Сигурно няма човек, който да не е чувал за хранителните свойства на краставицата – поставянето на резанчета скраставици върху лицето или приготвянето на домашни маски за очи от тях също се използва от нашите майки и баби от години.

От друга страна, можете да прочетете в мрежата за различни приложения на краставицата в домашната грижа за кожата – интернет потребителите слагат сок от краставица върху лицето си под формата на тоник и редовно използват различни маски от зелена краставица. Борба с акне, изсветляване на обезцветяването, подходящо за суха кожа – по-долу са няколко рецепти за маски за лице с краставица, които са бързи, ефективни и лесни за приготвяне.

домашна маска за лице с краставица

1.Домашна маска за лице с краставица срещу акне

Ефективна ли е краставицата срещу акне?

Краставиците са страхотни за успокояване на кожата, защото те невероятно охлаждат и лесно абсорбират излишния себум. В комбинация с яйчен белтък за тонизиране и стягане на кожата (благодарение на витамин А) и лимонов сок, който съдържа лимонена киселина (която помага за балансиране на pH на кожата и дори нейния тонус), тази маска от краставици е най-големият враг на предразположената към акне кожа.

Съставки:

  • ½ краставица
  • 1 яйчен белтък
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка прясно нарязан мента

Смесете всички съставки. Нанесете сместа върху лицето си, отпуснете се и оставете да престои около 20 минути. Изплакнете маската с топла вода и след това нанесете любимият си крем.

Съвет:

Преди да приложите маската от краставици при акне, е добре да поставите пюрето от краставици в хладилника за около 10-15 минути за охлаждащ ефект, който намалява подпухналостта.

https://grabnete.com/product-category/koledna-ukrasa/

2.Маска за лице с краставица и мед за суха кожа

Медът е естествен овлажнител, който привлича водни молекули към кожата и спомага за задържането на влагата; също така има антибактериални, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Овесените ядки, от друга страна, са чудесни за успокояване на чувствителна, раздразнена кожа и възстановяване на щетите.

Съставки:

  • 1 супена лъжица смесена краставица
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 2 чаени лъжички смлени овесени ядки

Разбъркайте добре всички съставки. Нанесете маската от краставица и мед равномерно върху леко влажна кожа. Оставете го за 20 минути, след което изплакнете с вода и нанесете овлажнител.

3.Маска за лице с краставица за пигменти и петна

Тази подхранваща, подмладяваща маска от краставици и лимон ще ви помогне да изравните тена на кожата си и да се отървете от тъмните петна, петна от акне и дори може да се използва като маска за лунички.

Съставки:

  • 1 супена лъжица смесена краставица
  • 2 чаени лъжички варен ориз изцеден лимонов сок

Как да си направим маска от краставици?

Варете ориза до много омекване. Отцедете го и го намачкайте с вилица до гладкост. Добавете смесените краставица и лимонов сок. Разбъркайте всичко добре. Нанесете дебел слой от маската върху почистено лице. Оставете на лицето за около 20 минути. След това изплакнете маската с хладка вода и нанесете крем.

4.Маска за лице с краставица за мазна кожа

маска за лице

Алое има невероятни антибактериални и възстановителни свойства. Но малко хора знаят, че сокът от листата му също може да помогне за намаляване на производството на себум. В комбинация с успокояваща кожата краставица, млечна киселина, намираща се в киселото мляко и меда, той е изключително ефективен за хора с мазна кожа.

  • гел от алое
  • ½ краставица
  • 1 супена лъжица обикновено кисело мляко
  • 1 супена лъжица мед

Смесете малко гел от алое вера със ситно нарязана (или рендосана) краставица и поставете в хладилник за 10-15 минути. След това нанесете върху почистена кожа и оставете за около 15 минути.

Накрая измийте обилно маската с краставица и кисело мляко от лицето си.

Съвет: За много мазна кожа опитайте по-концентриран вариант само с мед и алое вера.

Ефекти на маска за лице с краставица

Какво представлява маската от краставици за ?

Краставицата има грижовни свойства, включително витамин С и кафеена киселина, които намаляват възпалението и дразненето на кожата, а благодарение на високото съдържание на вода могат интензивно я овлажняват.

Също толкова полезна за кожата може да бъде кората от краставица, съдържаща силициев диоксид, която може ефективно да стяга отпуснатата кожа. В допълнение, използването на маска за лице с краставица може да има предимства като:

  • Намаляване на подпухналостта и отока.
  • Помощ при лечението на кожата с акне.
  • Помощ в борбата с преждевременното стареене на кожата.
  • Облекчаване на дразнене.
  • Хидратация на кожата.

Мили момичета,ще се радваме на вашият коментар ,коя е вашата любима маска за лице с краставица !

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Какво представлява ултразвукова шпатула за лице?

7 домашно приготвени маски за лице с етерично масло от чаено дърво

Проба-грешка или как направих супер ексфолиант за лице

2 thoughts on “4 – идеи за домашна маска за лице с краставица

  1. Pingback: Как и какви подаръци да подберем за Коледа и Нова Година - Домашни маски за лице,тяло и коса

  2. Pingback: 6 идеи за коледен маникюр - Maskite.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *