12 Домашни маски за лице удобрени от експертите

маска за лице






Домашни маски за лице са съществена част от всяка рутинна грижа за кожата.

маска за лице

Те могат да бъдат подхранващи, хидратиращи и чудесен начин да се насочите към всяка голяма грижа за кожата, която може да имате.

Да не говорим, че те са дълбоко релаксиращ начин да подобрите рутинното си здраве, като същевременно се грижите за тена си.

Въпреки това маските за лице не винаги са най-евтините.

Въпреки че често си струват всяка стотинка, можете да достигнете или надхвърлите бюджета си за красота много бързо, ако не внимавате.

И така, какво трябва да направи някой, който е в търсене на перфектна кожа?

Направи си сам, ах!

Домашни маски за лице често могат да работят също толкова добре (ако не и по-добре от) някои от най-търсените маски за лице на пазара.

Не само, че често са невероятно лесни за приготвяне, има вероятност вече да имате повечето от съставките в кухнята си, готови и чакащи да ви помогнат да се отървете от хиперпигментация, акне и други.

По-долу събрахме някои от най-добрите рецепти за маски за лице, одобрени от експерти. Вижте кои рецепти препоръчват сега!

1.Най-добрата рецепта за маска за лице за ексфолиране на кожата


Изцяло натуралните съставки в тази маска имат множество лечебни свойства, включително озаряващи, подмладяващи, овлажняващи и ексфолиращи.

Може би вече сте наясно, че канелата има противовъзпалителни свойства, но също така действа и като нежен ексфолиант, според Синтия Ривас, естетик от Ню Йорк. Според Ривас, той дори е антимикробен и помага за унищожаването на бактерии.

маски за суха коса

Другите съставки в тази мощна рецепта включват индийско орехче, което, подобно на канелата, помага за нежното ексфолиране и действа противовъзпалително при раздразнена кожа.

Само в случай, че обсъждате дали да печете с тази рецепта или да го намажете върху лицето си, да, тази рецепта също използва какао, така че журито все още не е на мнение.

Какаото, казва Ривас, е „мощен антиоксидант, който предпазва и подмладява кожата“. И накрая, тази рецепта изисква мед, който насърчава хидратацията и изглажда кожата.

Официално не препоръчваме да го ядете, но препоръчваме да седите с него върху кожата си поне 10 минути.

Как да направите маска за лице:
Добавете 1 чаена лъжичка канела
Добавете 1 чаена лъжичка индийско орехче – противовъзпалително
Добавете 1 чаена лъжичка какао на прах
Добавете 2 супени лъжици мед
Смесете сухите съставки заедно в купа
Добавете меда и разбъркайте добре
Внимателно масажирайте маската върху кожата си за 20 секунди, докато нанасяте, за нежно ексфолиране на кожата
Не изплаквайте, а оставете да действа 10 минути
Масажирайте маската, докато изплаквате с вода със стайна температура
Следвайте режима си за грижа за кожата, като избягвате всякакви ексфолиращи продукти, включително AHA и BHA. Ако почувствате дискомфорт, незабавно изплакнете маската

2.Домашна маска за лице за намаляване на порите: каолинова глина и зелен чай


Свещеният граал на маските „направи си сам“ за пречистване? глина.

Той абсорбира излишния себум (което може да доведе до обриви), отстранява мръсотията и остатъците и успокоява зачервяването – всичко това, без да лишава кожата ви от основната й влага. Наречена заради минералното си съдържание „каолинит“, каолиновата глина има неутрално pH и се счита за най-нежната глина, което я прави чудесен избор за суха, чувствителна и склонна към акне кожа.

Освен това действа като празно платно, когато се използва като маска. Бъдете прости и смесете с вода, мляко или ябълков оцет и го персонализирайте, като добавите мед, кисело мляко или зелен чай!

Как да си направим глинена маска за лице:
Сварете 1 чаша зелен чай и го оставете да изстине
Добавете 1 супена лъжица каолинова глина на прах в малка пластмасова или стъклена купа и бавно разбъркайте с дървена, стъклена или пластмасова лъжица в охладения зелен чай, докато се образува консистенция на рядка паста
С четка или пръсти нанесете равномерен слой върху кожата и го оставете да престои пет до 10 минути или докато изсъхне напълно
Внимателно изплакнете с топла вода, като избягвате търкане или дърпане
След това нанесете овлажнител (професионален съвет: тази маска може да се използва веднъж седмично!)

3.Маска за лице за намаляване на зачервяването: овесени ядки


Както се оказа, вашата закуска може да се удвои и като успокояващо лечение за кожата. Пълна с антиоксиданти, известни като авенантрамиди, овесената каша е добре известна със способността си да облекчава зачервяването и да успокоява сърбящата, раздразнена кожа.

Така че, ако тенът ви е настръхнал от студени ветрове, алергии или реактивен, помислете дали да не направите допълнителна порция овесени ядки за лицето си. Бонус:

Тази домашна маска за лице може да се направи с обикновена инстантна овесена каша (толкова лесно!), но просто се уверете, че не съдържа добавени захари или аромати.

4.Как да си направим успокояваща маска за лице:

Сварете порция инстантни овесени ядки според указанията и я оставете да изстине
Внимателно нанесете върху лицето си, оставяйки да престои 10-15 минути
Изплакнете с хладка вода
Докато кожата е все още влажна, нанесете любимите си серуми и овлажнител за максимално усвояване

5.Домашна маска за лице с кафе

маски за лице с кафе


Забелязали ли сте, че кофеинът има тенденция да бъде звездна съставка в кремовете за очи?

Това е така, защото може да помогне за свиване на кръвоносните съдове, като дава временно стегнат ефект на подпухналостта под очите.

Така че, ако търсите сутрешно бързо решение, което да ви помогне да ободрите уморените очи, тази маска за очи от две съставки със смляно кафе и мед е безпроблемна работа. И не се притеснявайте, тук няма допълнителни нерви.

Как да си направим стягаща маска за лице:
Смесете ½ супена лъжица утайка от кафе + 1 чаена лъжичка суров мед, докато получите рядка, подобна на паста консистенция; добавете още мед, ако е необходимо

Използвайте пръсти или малка ветрилообразна четка, за да изгладите сместа върху областта под очите и нагоре към веждата (професионален съвет: тази зона е деликатна! Уверете се, че използвате лек натиск и избягвайте да попада в очите ви)
Оставете пастата върху кожата си за 10 минути
Внимателно изплакнете сместа, без да дърпате или търкате кожата
Завършете с хидратиращ околоочен крем

6.Маска за лице за хиперпигментация: папая


Ако някога сте се сблъсквали с неравен пробив, знаете, че битката не приключва, когато пъпките заздравеят – оставените тъмни петна или постинфламаторна хиперпигментация (накратко PIH) може да отнеме приятно време, за да избледнеят.

За щастие, проста маска „направи си сам“ с прясна папая и мед може да помогне за ускоряване на този процес. Естествен източник на алфа хидрокси киселини и озаряващ ензим, известен като папаин, папаята действа като нежен ексфолиант за разтваряне на мъртвите кожни клетки и разкрива по-ярък и мек тен.

Как да си направим ексфолираща маска за лице:
В малка купа разбъркайте ½ чаша пюре от папая + 2 супени лъжици мед
Нанесете тънък слой от сместа равномерно върху лицето си
Оставете го да престои 15 до 20 минути
Изплакнете с топла вода и нанесете любимия си нежен овлажнител

7.Маска за лице за хиперпигментация: куркума и лимонов сок

Домашни маски за лице


Съоснователят на Modern Dermatology д-р Дийн Мраз Робинсън горещо препоръчва използването на куркума и лимонов сок като друг чудесен начин за лечение на хиперпигментация, тъй като и двете „са фантастични съставки за изсветляване“ на тъмните петна.

Тя споделя, че може да се използва върху цялото лице или като точково лечение, за да се насочите наистина към по-тъмни петна от кожата.

Как да си направим ексфолираща маска за лице:
Комбинирайте 1 чаена лъжичка куркума на прах

+ 1 чаена лъжичка лимонов сок

+ 1-2 чаени лъжички вода в купа (д-р Робинсън споделя, че можете да добавите и в мед, защото той „придава на сместа по-плътна консистенция и също така съдържа антимикробни свойства, добавяйки че водата може да се замени с обикновено кисело мляко, „за да прехвърлите тази рецепта в по-гъста, по-ексфолираща рецепта благодарение на млечната киселина в киселото мляко“)
Смесете съставките заедно, докато се образува паста
Нанесете върху цялото си лице или използвайте памучен тампон, за да го попиете върху конкретни проблемни зони от тена
Оставете пастата да действа магически за 15 до 20 минути
Изплакнете с топла вода
Д-р Робинсън отбелязва, че трябва да използвате тази маска за лице „направи си сам“ веднъж седмично, за да започнете и постепенно да стигнете до три до пет пъти седмично

8.Маска за лице за суха кожа: какао на прах


Лющещата се, суха кожа може да бъде проблем за справяне. Осигурете на лицето си допълнителен взрив от хидратация с тази маска за лице с какао на прах „Направи си сам“, препоръчана от д-р Робинсън.

Тя споделя, че какаото на прах, когато се смеси с мляко и мед, „овлажнява, изпълва, нежно ексфолира, а какаото осигурява на кожата антиоксиданти“.

Как да си направим хидратираща маска за лице:
Комбинирайте 1 чаена лъжичка мед

+ 2 чаени лъжички мляко

+ 1 чаена лъжичка какао на прах в купа и разбъркайте (млякото и медът служат за основа и д-р Робинсън споделя, че ще искате да добавите „точно достатъчно какао на прах, за да дадете има достатъчно гъста консистенция, за да се разнесе върху лицето ви“)
Оставете маската да действа 15 минути
Изплакнете обилно с топла вода
Започнете да използвате тази маска веднъж седмично и постепенно увеличете до два пъти седмично

9.Маска за лице за склонна към акне кожа: мед от манука


Търсите маска за лице, която изисква възможно най-малко съставки с най-голяма ефикасност в премахването на петна и пъпки?

Поздравления, намерихте го.

Холистичният специалист по лице и естетик Лиа Авигдори е голям фен на меда, по-специално на суровия мед от манука. „Медът от манука е заздравител на рани, овлажнител, противовъзпалително и антибактериално“, възхищава се тя.

Това го прави фантастичен вариант за тези с кожа, склонна към акне, защото медът наистина може да избистри тена ви. Тези със суха или чувствителна кожа също могат да се възползват от намазването с това сладко решение.

10.Как да си направим изчистваща кожата маска за лице:

Вземете малко мед от манука (Авигдори казва, че „не е нужно да купувате най-скъпата марка, просто потърсете оценка UMF на етикета, за да сте сигурни, че е чиста манука“, добавяйки, че „UMF означава уникален фактор на манука и той измерва ефикасността на метилглиоксал, компонентът в меда, който му придава неговите антибактериални свойства“)

По избор: Ако искате по-детоксикиращо изживяване за вашата склонна към акне кожа, Avigdori казва да „счупите една капсула активен въглен, за да абсорбирате отломки и токсини на 1 супена лъжица мед и разбъркайте добре.“)
Нанесете тънък слой върху лицето и шията
Оставете маската с мед за 15 до 20 минути
Изплакнете го с топла вода
Можете да използвате тази маска за лице един до два пъти седмично

11.Домашна маска за лице за всички типове кожа: матча и алое


Avigdori препоръчва мощната комбинация от матча и алое вера за всички типове кожа, особено като се има предвид колко добре омекотява и успокоява кожата. „Комбинацията от матча на прах и чисто алое създава успокояващо и подхранващо действие върху кожата“, посочва тя.

„Листата от зелен чай в матча съдържат високи нива на антиоксиданти, които са противовъзпалителни, антибактериални и предпазват от замърсителите на околната среда. Заедно с алоето, тази маска осигурява успокояващ, омекотяващ и лечебен ефект върху всички типове кожа.“

Как да си направим маска за лице, подобряваща красотата:


Комбинирайте 1 чаена лъжичка матча на прах + 1/2 чаена лъжичка чист гел от алое вера в малка купа; Ако планирате да нанесете тази смес върху врата и гърдите си, удвоете използваното количество

(По избор: Авигдори споделя, че също обича да добавя две до три помпи колоиден сребърен гел и пет спрейове розова вода)
Нанесете го върху кожата си и го оставете за 15 до 20 минути
Изплакнете с топла вода
Тази маска може да се използва два до три пъти седмично (но започнете с веднъж седмично, за да сте сигурни)

12. Маска за лице за по-ярка кожа: тиква


Кой би си помислил, че тайната за избистряне на тена е в тиквата? Не ние, но д-р Zeichner обича тиквена маска точно за това. „За да помогнете за озаряване на кожата, можете да създадете тиквена маска у дома. Тиквата се използва в грижата за кожата, защото е заредена с алфа хидрокси киселини за ексфолиране на мъртвите кожни клетки.

Освен това има антиоксиданти като витамин С и ликопен за озаряване и защита на кожата, “ споделя той.

Как да си направим озаряваща маска за лице:
Смесете 4 супени лъжици тиквено пюре + 1 супена лъжица обикновено гръцко кисело мляко
Оставете сместа за 10 до 15 минути
Изплакнете с топла вода
Започнете, като използвате тази маска веднъж седмично и стигнете до два пъти седмично
Искате най-добрите продукти за грижа за кожата, като маски за лице и други, доставени директно до вас в нашата IPSY Glam Bag?

Направете нашия тест за красота сега, за да започнете. Вече сте Ipster?

Препоръчайте на приятелите си, за да спечелите точки, които можете да използвате за продукти.

Прочетете още:

15 домашни маски за коса

Кристали и минерали и тяхното вляние

5 идеи за маникюр за Св Валентин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *