Гуа ша масаж всичко , което трябва да знаем

Гуа ша масаж

Здравейте слинчеви момичета , днес ще си поговорим за Гуа Ша масаж, който има положителен ефект върху стегнатостта на кожата, подобрява овала на лицето и носи релаксация и успокояване. За изпълнението му е необходима каменна, подходящо профилирана плочка.

В китайската практика Гуа Ша е масаж на лицето, гърба, ръцете и краката, който се използва главно за стягане на кожата, намаляване на отока и облекчаване на отока. За изпълнението му се използват специални, подходящо профилирани плочки от естествен камък в различни форми – най-често нефрит, аметист или розов кварц.

Гуа ша

Масажът е изключително приятен и релаксиращ. Той не само намалява отока, но и значително подобрява състоянието на кожата и засилва ефекта на козметиката, използвана при по-нататъшни грижи.Той произлиза от традиционната китайска медицина

Предимства на Гуа Ша масаж

Масажът с ГуаШа има само предимства. Когато се използва редовно (два пъти седмично или повече), действа като най-добрия крем против бръчки – подобрява тонуса на кожата на лицето, за да остане стегната и еластична за по-дълго, както и оксигенира, отпуска и помага за премахване на натрупаните токсини , като разсвижва лимфната течност, има също така лифтинг ефект.

✔намалява фините бръчки

✔има стягащ ефект и подобрява еластичността на кожата,

✔намалява мускулното напрежение,

✔намалява тъмните кръгове под очите и подпухналостта,

✔подобрява овала на лицето.

Как се прави Гуа ша масаж?

Преди масажа с Гуа Ша, също като масажния ролер, трябва да се постави в хладилника за няколко минути – масажът ще бъде още по-приятен, а охлаждащият ефект ще успокои чувствителната и раздразнена кожа.

Как се прави Гуа ша масаж

Масажът трябва винаги да се извършва върху чиста кожа. Започнете с премахване на грима, след това измийте лицето си с гела и напръскайте лицето си с лек тоник.

Нанесете любимото си масло за лице или серум на маслена основа върху кожата – камъкът трябва да има „плъзгане“, за да работи гладко.

Започнете масажа от шията с плочата, насочена нагоре, след това преминете към центъра на лицето и насочете движенията си навън. Направете 7-10 повторения и преминете към другата половина на лицето си. Цялата процедура ще отнеме около 5-7 минути. Почиствайте добре каменната плоча след всяка употреба.

Гуа Ша – Цена

Цената на плочките Gua Sha варира от 20 до дори 90 лева.

Доскоро те можеха да се купуват само в онлайн магазини, сега се предлагат дори в големи стационарни дрогерии.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

4 Домашни маски за лице с алое вера

Контуриране на лице- как да го направите стъпка по стъпка?

Нефритен ролер за лице – как да го използваме?

2 thoughts on “Гуа ша масаж всичко , което трябва да знаем

  1. Pingback: Лед маска за лице - струва ли си? - Домашни маски за лице,тяло и коса

  2. Pingback: Свойства и ползи от Алое вера гел - Maskite.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *